Århundredets racerløb? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Århundredets racerløb?

Kamp til det sidste, og et vildt sats fra Brad Binder, som afsluttede med slicks på våd bane
Steffen F. Olesen
16/08-2021 kl. 08:44

Tunge og mørke skyer truede over Red Bull Ring ved gårsdagens løbsstart i MotoGP, men som udgangspunkt gik samtlige ryttere ind til løbet på slicks.
Jorge Martin holdt forrest på sin Ducati da lamperne slukkede over startlinjen, og med en formidabel start kom han som den første ind i sving 1 med Bagnaia og Quartararo lige bag sig.

På første omgang var der som vanligt en del trafik, og i kampens hede kørte Jorge Martin bredt i sving fire, alt imens regndråberne så småt ramte banen.
Fejlen lod Bagnaia komme i front, imens Jorge Martin og Quartararo, i sving 6, kom lidt tættere på hinanden end de fleste ville synes om, når man sidder på nakken af en motorcykel.

De efterfølgende omgange var fulde af fart og spænding da Quartararo – måske grundet konstant stigende luftfugtighed – sakkede bagud, hvilket gav Marc Marquez, Johann Zarco og Jack Miller mulighed for at slippe forbi franskmanden.
Der gik dog ikke længe, før Fabio El Diablo Quartararo tog tyren ved hornene, og kæmpede sig vej mod sin tidligere placering. Og med et trylleslag, i sving 3, lykkedes det Quartararo at køre sig helt op bag manden i front.

Quartararo var ikke kommet for sjov skyld

Tre sving senere viste Quartararo, at han ikke var kommet for at hvile på laurbærrene, og udnyttede Yamaha’ens overlegne styreegenskaber til at køre sig i front.
Det var dog kun kortvarigt, da Bagnaia, i sving 1 på den efterfølgende omgang, smuttede tilbage på førstepladsen.

Da halvdelen af løbsdistancen var gennemført lå Bagnaia, Quartararo og Marquez i top tre, og de fik skabt et lille hul på godt et sekund ned til Jorge Martin på fjerde.
Det var også på omtrent dette tidspunkt, at Johann Zarco styrtede fra sin femteplads i sving 9, og derved mistede vigtige point i kørernes mesterskab.

Længere fremme kunne Quartararo mærke Marc Marquez puste ham i nakken, og der skulle ikke mere til, end en lille fejl i sving 3, før Marquez smuttede forbi.

Med seks omgange tilbage af løbet kastede banens mandskab ivrigt regnflaget ud over autoværnet i sving 3, imens Marquez for en stund smuttede i frem i spidsen.

Omgangen efter stod det pludselig klart, at der nærmest ingen chance var for, at gennemføre dette løb i tørvejr. Det var også her Jack Miller og Alex Rins kørte i pit for at skifte til “regnvejrs-racer”.

Blot en omgang senere, var alle chancer for at trille over målstregen på slicks utænkelige, og det var tydeligt, at løbets forreste seks kørere – Bagnaia, Marquez, Quartararo, Martin, Mir og Binder – alle havde ret svært ved at holde deres maskiner på hjulene.

Brad Binder tog en modig beslutning

Fem af de ovenstående kørere rakte, nærmest synkront, hænderne i vejret og kørte i pit for at skifte cykel. Men Brad Binder så sit snit til at nappe et par hurtige placeringer, og blev ude… PÅ SLICKS!
Tilsyneladende var Binder’s beslutning den første ring i vandet af mange, for Aleix Espagaro, Iker Lecuona, Valentino Rossi og halvbroderen Luca Marini blev også på banen, og hermed var en ny top-6 dannet.

Marc Marquez var den – af de som kørte i pit – hurtigste på aftrækkeren, og førte nu an i jagten på de seks bambier i front.
Men med to omgange tilbage var Binder ikke mindre end 31 sekunder foran Marquez, og i sving 1 måtte Marquez en tur af banen..

I front kørte Binder sin glatbane-opvisning på fornemmeste vis, og formåede at lægge hele 11 sekunders afstand ned til Espagaro, som kæmpede med Lecuona, Rossi og Marini om de resterende podieplaceringer.

Løbets sidste omgang, og banen var nu våd – som i VÅD! – men alligevel lykkedes det de fleste af slicks-kørerne, at holde sig på hjulene, og der var ingen spor af de som havde skiftet racer et par omgange forinden.
På magisk vis var det Binder som dukkede først på skærmen da kameraet panorerede hen mod løbets sidste sving, og da motorcyklen var forsvarligt oprejst, hev Binder dyret i øret og kom over målstregen som førstemand.
Bag ham var Rossi blevet sat af Bagnaia og Jorge Martin, som snuppede de sidste to pladser på skamlen, men den folkekære doktor kunne alligevel ikke slippe for en flot hyldest fra lægterne.

Om dette løb var århundredets racerløb, som flere udenlandske medier beskriver det, vil vi ikke gøre os til dommer over.
Men en ting er sikkert… Det var et fedt løb!


Vidste du, at du kan få rabat på dit abonnement ved køb af hhv. 3 og 6 måneder?

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start