Genial motorsports weekend - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Genial motorsports weekend

Gamle kendinge i MotoGP og mulig ny milepæl for Rea
Steffen Olesen
07/08-2021 kl. 02:04

Vejrudsigten for denne weekend er måske ikke optimal for de mest solhungrende danskere, men så er der til gengæld andre lyspunkter for de motorsportsinteresserede.
For der er masser af ræs på programmet i denne weekend, og flere interessant oplæg til løbene i de største klasser.
Så det bliver en helt genial motorsportsweekend.
I weekenden køres der nemlig både MotoGP på Red Bull Ring i Østrig og MOTUL FIM Superbike World Championship på Most i Tjekkiet.

MotoGP
Den største nyhed i MotoGP regi er nok, at den nifoldige MotoGP champ Valentino Rossi som du kunne læse her på MagaCin i går, indstiller karrieren med udgangen af 2021 sæsonen.

Rossi indstiller karrieren.
2021 sæsonen bliver den sidste

Men det er ikke kun den 42-årige italieners varslede pensionering der stjæler overskrifter, for i denne weekend skal vi også gense den lille spanier Dani Pedrosa i aktion.
For et par uger siden kunne du læse her på MagaCin, at den 35-årige KTM Factory Racing testkører har fået et wildcard, og trækker i læderdragten for at køre med i weekendens løb på en KTM RC16.
Klik på billedet i opslaget nedenunder for at høre Dani Pedrosa blandt andet fortælle, at han synes der var mere larm end forventet.

Cal Crutchlow
Men Dani Pedrosa er ikke den eneste gamle kending vi får at se i denne weekend.
For vi får nemlig også et gensyn med nyligt pensionerede 35-årige Cal Crutchlow, som afløser skadede Franco Morbidelli for Petronas Yamaha SRT i de tre næste løb.
Klik på billedet i opslaget nedenunder for at høre hvordan Crutchlow har det med at være tilbage i sædet igen.

Marc Márquez
Og så bliver det også rigtig spændende at se, hvor vidt det lykkes Marc Márquez at nærme sig sin tidligere styrke.
#93 mener selv, at han løbende vil forbedre sig i takt med, at han får kørt nogle flere omgange.
Vi glæder os til at se hvordan han i første omgang klarer sig i kvalifikationen.

Intet afgjort endnu
Men derudover er der selvfølgelig også kampen om VM-titlen.
Fabio Quartararo’s føring med 156 point foran Johann Zarco med 122 point er slet ingen garanti for, at det er en af de to, som render med årets VM-titel i MotoGP.
For i MotoGP er kampen hård og spændende som aldrig før, og skulle det danske vejr vise sig fra sin mest kedelige side på søndag, så kan vi sagtens få tiden til at gå foran flimmeren.

Action video
Og så runder vi lige MotoGP snakken af med lidt action video fra fredagens træning.

World Superbike
Men det er ikke blot MotoGP klassen der byder på spændende oplæg.
For WSBK-serien afvikler i weekenden sit første løb på Autodrom Most i Tjekkiet, hvor Toprak Razgatlioglu som i øjeblikket ligger på andenpladsen i kampen om VM-titlen med 206 point i første omgang imponerede voldsomt.

Ny milepæl for Rea?
Derudover får vi vished for, om Jonathan Rea der i øjeblikket ligger i spidsen i WSBK med 243 point, kan passere endnu en milepæl denne weekend.
Tidligere på året blev Rea den første WSBK-kører i historien med 100 sejre i en enkelt klasse på CV’et, og nu er endnu en rekord inden for rækkevidde.

Den 34-årige nordirer jagter i øjeblikket sin syvende WSBK VM-titel i streg, men undervejs kan han passere endnu en milepæl.
For næste gang Rea træder op på præmieskamlen, bliver det nemlig podieplacering nummer 200 i WSBK klassen.

Flere sejre end sekundære placeringer
2021 har allerede været et skelsættende år for Jonathan Rea, der som tidligere nævnt har fejret sin WSBK sejr nummer 100.
I skrivende stund er Rea noteret for 107 sejre, og den skarpe læser regner hurtigt ud, at mere end halvdelen af hans podieplaceringer har været sejre.
63 af podieplaceringerne har være andenpladser, og blot 29 gange er racerkøreren trådt op på skamlens tredje og nederste trin.

Intet er givet på ny bane
Det er som tidligere nævnt første gang WSBK feltet dyster på Most, så alt kan ske i weekendens løb.
Feltets teams har kun meget begrænsede data, og det bliver interessant at se, hvordan de klarer opgaven med opsætning og dækvalg.
Og mon ikke også det lykkes Jonathan Rea at høste sin podieplacering nummer 200?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start