Mellemklasse Supermotard fra Ducati i 2024? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mellemklasse Supermotard fra Ducati i 2024?

Ny ballademager fra Ducati spottet på offentlig vej.
Steffen F. Olesen
18/09-2023 kl. 11:20

Hvis jeg siger Ducati med én cylinder, så tænker du nok enten, at det kan man da ikke få, eller at det må være en aldrende dame… Men noget tyder på, at Ducati inden længe vil smide nye boller på suppen, og igen føje en enstamper til modelprogrammet.

For da Rosario og Giulio Casella for nyligt trillede rundt på Sicilien, fik de pludselig travlt med at hive kameraet op af lommen, da de angiveligt så en kamufleret Supermotard med en enkelt cylinder liste sig gennem øens gader. Og ikke længe efter blev modellen spottet igen på en motorvej i Pesaros, Italien, men denne gang med en anden pilot bag styrepinden.
Så måske producenten er i gang med afsluttende tests inden den store afsløring?

Hvad ved vi?
Som så mange gange før, når der er tale om spionbilleder, ved vi faktisk ikke meget mere end hvad vi kan se på billederne. Og her er det tydeligt at se, at modellen triller på en 17 tommer hjulføring, er udstyret med en okay beefy USD-forgaffel, bagtil bliver båret af en monodæmper som er udstyret med en gul fjeder – hvilket leder tankerne i retning af Öhlins – og en enkelt bremseskive forude, der er akkompagneret af en radialt monteret kaliber fra Brembo.

Hertil er det tydeligt at se, at modellen bliver drevet af en encylindret motor (medmindre der gemmer sig noget i baggrunden, som gør den til en rækketo’er), og der forelægger naturligvis endnu ingen offentligt tilgængelige uddybende tekniske specifikationer for denne.

Men ligesom det også er set mange gange før, så går folk på internettet i totalt detektiv-mode så snart der dukker bare lidt op omkring en ny model. Og på den måde har en vaks sjæl fundet frem til dokumenter ved NHTSA (National Highway Traffic Saftey Administration of the United States), hvori Ducati gerne vil registrere en vandkølet enstamper på 659 kubik med fire ventiler… Så mon ikke der er noget om snakken?

Men Hallo..!
Der er jo to lydpotter på maskinen… Er der så ikke to cylindre..?
Nej, ikke nødvendigvis; for en motorcykel med én cylinder kan sagtens nyde godt af to skorstene.

Det husker det voksne publikum måske fra Honda XBR 500, der med sin lancering i 1985 blev sendt på markedet for at banke Yamaha’s populære SR 500, hvilket ikke gik helt efter planen.
Og den yngre generation, som primært fokuserer på nyere modeller, er måske snublet over Jawa 42 Bobber Black Mirror, der i forlængelse af sin overkvadratiske enstamper på 334 kubik også er udstyret med to afgangsrør.

Spekulationer
Nogle vil måske også bide mærke i, at motoren i den spottede model ser ud til at være et bærende element, og at der derfor ingen steldele er at finde under den. Det giver alt andet lige en lavere samlet vægt, hvilket jo er at foretrække på en Supermotard.

Men ved første øjekast ser “motorrummet” lidt tomt ud, og derfor spekulerer nogle også i, om motorcyklen på billedet kører med det endelige kraftværk, eller om der ret faktisk er lavet plads til en lidt større enhed, hvilket kunne gøre Supermotarden til en opdateret Hypermotard.
Det kunne den dobbelte bagsvinger til gengæld tale imod.

Altså flere teorier som peger i forskellige retninger, så i denne ombæring vil vi lade gætterierne være op til vor kære læsere, og selv nøjes med at krydse fingre for, at det endelige produkt vil blive fremvist på EICMA i starten af november, så vi kan komme den lidt nærmere.

Eller alternativt bliver en del af Ducati World Premiere, hvor næste episode udkommer allerede i morgen d. 19/9.

Hold dig opdateret på de seneste MC-nyheder!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start