Genopliver Husqvarna Nuda'en? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Genopliver Husqvarna Nuda’en?

Et spionbillede af en voksen Motard med orange stel og en Husqvarna-klædt fører i sadlen får rygtebørsen til at koge over.
Steffen F. Olesen
02/03-2023 kl. 11:07

2023 bliver i sandhed et spændende år, hvor vi kommer til at se en stribe nyheder fra flere producenter.
En af disse er KTM, som senest afslørede, at man agter at bringe modelnavnet SMT tilbage inden længe, og derved puste liv i et segment, som de seneste år ikke har været særligt aktivt.

Men nu tyder noget på, at det ikke kun er de orange der brygger på en moderne fortolkning af den yderst underholdende motorcykel-type.

Et fantastisk stykke legetøj
Tilbage i 2012 lancerede Husqvarna modellen Nuda, efter at være blevet opkøbt af BMW år forinden.
En model som langt hen ad vejen delte DNA med BMW F 800, men som leverede varen på en helt anden, og meget mere brutal, måde.

MagaCin’s stifter tilbragte to uger af sommeren 2012 i selskab med den vilde Husqvarna Nuda, og nåede på den tid at slide mere på bagdækket end fordækket.
For som du kan læse i testen her – eller se i videoen nedenfor – så var Husqvarna Nuda unik, anderledes og vækkede de vildeste følelser hos den erfarne motorjournalist og tidligere racerkører.

Allerede i 2013, da KTM overtog styringen hos Husqvarna, måtte Nuda’en lade livet, da den selvsagt var alt for teknisk identisk med en BMW, og siden da har det kriblet i kroppen hos Motard-entusiaster hver gang navnet Nuda indgik i en samtale, eller man en sjælden gang så en på gaden.

Klar igen?
Dugfriske spionbilleder af en letpåklædt og højbenet svingæder mellem benene på en Husqvarna-klædt testkører kunne sagtens tyde på, at den hidsige Nuda inden længe får nyt liv.

På billedet, som du ser på tyske Motorrads Facebook opslag her under, ser vi en model, som godt nok er noget anderledes end den Motard MagaCin havde på besøg i 2012, men som alligevel trækker nogle streger til modellen vi prøvede dengang.

Det er jo en KTM, tænker du måske ud fra farven på stellet og baghjulet, og det kan vi sagtens følge dig i.
Men det plejer at forholde sig således, at de som tester KTM kører i KTM-tøj, og på samme måde passer reklamerne på tøjet til modellen når der testes Husqvarna.
Her er kulørerne godt blandet, hvilket skaber lidt forvirring, men det ville vel ikke være så mærkeligt, at en kommende Husqvarna Nuda låner et par stumper fra KTM, ligesom den gjorde det fra BMW i sin tid.

Kaster du et blik på forlygten, og dernæst hopper tilbage til videoen Nuda’en ovenfor, skal man ikke kunne tænke særligt abstrakt for at kunne se, at der her er nogle ligheder.
Ligeledes trækker de spidse sider langs tanken også tankerne over på Nuda’en, men er det i virkeligheden bare ønsketænkning?

Ingen ved
Om det rent faktisk er en Nuda vi ser på billedet ovenover kan vi naturligvis ikke fastslå, og det kan vel egentlig lige såvel være en kommende Husqvarna Supermoto 901, der skal være pendant til den nært forestående KTM SMT.
I skrivende stund er rygtebørsen ved at koge over, og det ser ikke ud til at man kommer til enighed før flere oplysninger om modellen dukker op.

Under alle omstændigheder ser det ret spændende ud, og uanset hvad modellen kommer til at hedde kan vi kun håbe på, at den kan fremkalde bare en snært af den følelse Nuda’en gav for omkring ti år siden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start