En campingplads der har alt og tilbyder det hele
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Frigård Camping

Vi besøgte Frigård Camping tæt på grænsen. Det var tidligt på sæsonen, men alligevel var der rigtigt mange vogne at se.
Ole Mose
20/06-2018 kl. 05:00

Måske kender du historien om Mols-Linjens reklame, hvor de er lidt hårde ved fynboerne? “Fyn er bare en træls tur, så tag en færge i stedet”, eller noget i den stil. Nogle fynboer blev lidt stødt af den, hvilket vel er forståeligt. 
Sjovt nok har jeg haft det lidt på samme måde med Sønderjylland, når jeg skal sydpå med campingvogn.
Indtil for få dage siden var det bare et område, der skulle passeres. Jeg er blevet så meget klogere efter at have besøgt 4 sønderjyske campingpladser.

Frigård Camping Kollund

Man kører ikke langt fra A7 før man er ved pladsen. Tilkørslen kan de sidste hundrede meter virke lidt trang. Fremme ved pladsen er der til gengæld rigeligt med plads og rum.
Det kunne faktisk siges om hele campingpladsen – den har alt og i overmål.
Hvad angår faciliteter er det en plads med 4,5 ADAC stjerner og det fortæller noget om, hvor mange muligheder der er for de besøgende.
På deres egen hjemmeside (se link nederst) beskriver de, at de selv opfatter pladsen som en af danmarks bedste campingpladser. Jeg er ikke utlibøjelig til at give dem ret. 
Dog skal man huske på, at campister er meget forskellige, så selv om der nok findes campister som er uenige i det, er jeg helt sikker på, at de fleste vil kunne føle sig rigtigt godt tilpas her.

Børnefamilier
Familier med børn vil opleve en plads med utallige lege og spillemuligheder – alt sammen under trygge rammer. Der er løbende aktiviteter – noget som kun kan lade sig gøre, fordi pladsen er så stor, som den er. Der er plads til ikke mindre end 700 besøgende enheder og af dem er 250 fastliggere.   Dertil kommer så hytter i forskellig standard.

Par og enlige

Der er en aktivitetskalender med musik, underholdning, fællesspisning og andre aktiviteter, som jeg sjældent har oplevet. Man kan bo på den her plads på fuld tid og blive underholdt, uden man i princippet behøver at forlade den.
Hvad angår indkøb, så er det også en af de få pladser der er tilbage, som faktisk formår at drive en velassorteret kiosk. Dertil kommer en opstillet bod med friske grøntsager fra nærområdet.
Endelig er der også til glæde for alle gæster, et pizzeria på pladsen med et ganske omfattende menukort.
I meget kort afstand er der ikke mindre end 2 gourmetrestauranter, hvis man er til den slags. 

Seniorer og ældre
Har man lyst til fred og ikke for meget larm, er pladsen så stor, at man nemt kan finde stille områder.

Hundeejere
Man er velkommen med sin hund og ikke nok med det, så er der et stort frit indhegnet areal som ligger bagest, hvor hundene kan løbe frit. Man kan vælge pladser, der ligger lige op af området, som ofte vælges af hundeejere, så det er nemt at få luftet “Vaks”.

Hvem står bag?
Da jeg ankom blev jeg mødt af en venlig og smilende ung mand – Christopher. Han fortalte om pladsen og faciliteterne.
Lidt senere dukkede en anden mand op. Det var Niels Friis – indehaveren.
Jeg havde været rundt på pladsen forinden og jeg må derfor erkende, at jeg var ganske imponeret over det jeg havde set. En plads som allerede nu tidligt på sæsonen, virkede som en levende plads med mange besøgende, masser af campingvogne, åbne butikker o.s.v. 
Niels Friis er manden bag alt dette. Han har naturligvis en stab af hjælpere, som summer rundt og vedligeholder, rengør, reparerer, pudser og plejer. En af disse kom forbi og alene måden Niels talte med den ansatte på, fortalte mig, at der er tale om en god og venlig chef, der skaber gode rammer for de ansatte. Gode rammer for dem, kan kun smitte positivt af på driften.

Niels Friis har overtaget pladsen fra faderen, der startede i 60erne. Han har sin egen filosofi omkring det at drive en campingplads og her er det de besøgende, som har fokus.
Tingene skal være enkle. Derfor bruger man også et lidt specielt betalingssystem, som har nogle meget store fordele.

Kom når det passer dig
Når man ankommer behøver man slet ikke at gå ind i receptionen. I stedet henter man en lille SEP-Key i en opstillet automat. Man indsætter 100 kr. i startgebyr og så er man inde. Brikken bruges som nøgle mange steder og bruges også i brusebad og til tøjvask. Det er et rigtigt smart system, som Niels opdagede under et besøg i Holland for år tilbage.
Det er et gennemskueligt system, som samtidigt fjerner meget af det stress og besvær, der kan være i forbindelse med tjek-in og tjek-out, når alt foregår manuelt. Ingen skjulte overraskelser.

Man betaler pr. døgn
Man betaler ikke fra eks. 12 til 12, som mange andre steder. Man skal ikke være ude på bestemte tidspunkter. Er man tjekket ind kl. 17, påbegyndes næste døgn først kl. 17 næste dag. Det kan eksempelvis være en fordel, hvis man ankommer tidligt for at køre sent forbi Hamborg, eller ankommer meget sent sydfra.

Konklusion
Området omkring campingpladsen er fantastisk. Kig evt. på denne tidligere artikel, hvor vi redegør for mulighederne i det sønderjyske.
Jeg må blank erkende, at jeg er solgt. Jeg vil besøge denne plads en, eller flere gange i fremtiden. Der er altid ledige pladser, så man kan ikke reservere – det er ikke nødvendigt.
I princippet kan man bo “inden for murene”, hvis man vil det, men hvorfor ikke tage bussen til Flensborg og spise lidt god mad hos Piet Henningsen, eller et af de andre gode spisesteder i byen. Bussen har timedrift – men ikke hele døgnet. Til gengæld er der heller ikke længere, end man kan betale sig fra en taxa hjem til Frigård Camping, hvis det skal være meget sent. 

Jeg kan ikke undgå at blive imponeret, når jeg oplever noget, der er så veldrevet som denne plads. Det oser langt væk af dygtighed, overblik og indsigt. I sidste ende er det noget, som kun kan sikre en god oplevelse for dem der flytter ind.

Det er en moderne plads med alt, hvad man kan forlange som campist. Har du lyst til den slags og slapper du af, når du kan se familien trives med alle disse muligheder, så går du ikke fejl af Frigård.Camping. 

Se mere på Frigård Camping Kollunds hjemmeside

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start