Camping ved grænsen kan være et smart valg
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Magacin.dk går lige til grænsen

De danske campingpladser ved grænsen kan noget specielt
Ole Mose
15/06-2018 kl. 06:01

Hvis man som forfatteren af denne artikel er vokset op i 60erne og 70erne, har man måske også minder om bedsteforældre, som havde den største skepsis i forhold til Tyskland og tyskerne.
Danmark var et andet land før 1972 og grænsen var en markant linje, som man kun kunne passere med alle de nødvendige papirer. 

Ved grænsen var der kontrolstationer med små bygninger lige ved kørebanen, som skulle passeres langsomt og med passet klar, mens  grænsegendarmer's årvågne blik holdt øje med, hvem der kom ind. Var der problemer, var der også bevæbnet politi.
Senere kunne man også opleve opstillede plakater med billeder af de grummeste terrorister. Det var billeder af medlemmerne af Baader-Meinhof gruppen o.m.fl., der mindede indrejsende om, at det tyske politi konstant var forberedt på det værste.
Personligt må jeg erkende, at tiden stadig sad i mig, da jeg her i 2018 besøgte 4 campingpladser lige ved grænsen.

Transit

De 4 campingpladser ligger alle tæt på E45 og under 10 km. fra grænsen. Således er de alle oplagte transitpladser hvad enten man er på vej syd- eller nordpå.
De er ganske forskellige hvad angår faciliteter og muligheder, men vil man passere Hamborg om natten, for at undgå den værste trafik, er de alle lige egnede.
Frigaard Camping har som eksempel specialiseret sig i, at undlade at sætte bestemte ankomst- og afgangstidspunkter. Man betaler kun pr. hele døgn.
Således kan man ankomme f.eks. kl 10 om formiddagen og  køre til midnat. Det koster kun én overnatning.
Ligeledes er der mange, der foretrækker at lægge den sidste transitplads i det sønderjyske, når de er på vej hjem fra syden. Man lander i Danmark og tingene er normaliseret – dansk mad, danske priser o.s.v.
Mindst en af campingpladserne giver mulighed for at ankomme hele døgnet og alligevel få adgang til strøm, vand, bad o.s.v.

Campér i Danmark – gå i byen i Tyskland
Noget der overraskede mig var at man fra Kollund kan tage med bus til Flensborg. Det er min gammeldags tilgang til grænseområdet, der har sagt mig, at der da ikke går lokalbusser mellem Tyskland og Danmark. Men det gør der altså. Rute 110 kører med timedrift mellem Sønderborg og Flensborg og har gjort det siden 2012. 

Der er kun 3 Km. fra Kollund til kanten af Flensborg, så man kan også cykle eller gå turen, hvis man har lyst. Endelig er en taxa også en mulighed, hvis man skal hjem fra Flensborg og den sidste bus enten er kørt, eller bare er uinteressant efter en god aften i byen.

Grænsehandel
Rigtigt mange campister fra det nordlige danmark og øerne benytter også pladserne i kortere eller længere perioder, hvor grænsehandel er en del af oplevelsen. Man bor på campingpladsen og kører ned til de tyske grænsebutikker og køber stort ind af øl, vin, slik o.s.v. og nyder godt af de samme fordele som de fastboende i området gør til dagligt.

Sønderjylland er smuk natur og meget nationalbevidst historie
Afstandene er ikke så store i Sønderjylland. Jylland er smal i regionen og afstanden mellem eks, Ribe og Kruså er under 80 km. Fra de 4 campingpladser kan man således på under 1 time opleve Ribe Domkirke, Tønder og marsken, Dybbøl banke og mølle, Sønderborg Slot, Flensborg Fjord, eller en af  mange andre enestående seværdigheder i regionen. 

Bare camping
Området er i sig selv specielt, men samtidigt er campingpladserne jo også helt almindelige pladser, som man bare kan bo på og nyde opholdet i fulde drag.
Hvad enten det er ferie med ungerne, seniorhygge med en bog og lidt god mad, hygge med venner og vin på pladsen, ung teltferie med kæresten, så kan de 4 pladser også bruges til det

Mere om pladserne
Magacin.dk har besøgt de 4 pladser og vi vil i løbet af den kommende tid bringe en artikel om hver af dem, hvor vi fortæller lidt om vores oplevelse af pladserne.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start