Ren Big-Brother: Mød den første robot-færdselsbetjent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mød robot-færdselsbetjenten

Trafik-Robocop holder øje med dig. Hvis du er i Kina, i hvert fald
Mathias B. Høj
17/08-2019 kl. 05:39

Er det bare mig – eller ser den første robot-færdselsbetjent bare ualmindelig irriterende ud, som den står der med sin hvide hat? Og ja, det er ikke et tilfælde at den ser tilnærmelsesvis menneskelig ud. Med en del inspiration fra Lego-figurer, ser det ud til. 

I Kina, hvor robotbetjenten skal arbejde, har det været et specifikt ønske til designet, at den skal ligne en betjent, med sin hvide hat, farver og logo. Fremfor endnu et anonymt strategisk placeret kamera.

Robotten skal arbejde med at regulere trafikken, ved at stå i vejsiden og se efter uregelmæssigheder og ulovligheder. Ved hjælp af Kinas omfattende borger-overvågningsprogram, som også omfatter ansigtsgenkendelse, kan den med det samme identificere skyldige chauffører, tage billeder af deres overtrædelser og sende en bøde direkte. Og det kan den gøre døgnet rundt, uden kaffepauser. Eller i hvert fald indtil opladningstid.

Umiddelbart ligger teknologien tæt op af, hvad vi for sjov beskrev i sidste aprilsnar-artikel.

Men også i andre lande bliver der arbejdet med automatisering af håndhævelse af loven. I England bliver der eksperimenteret med lydmålere, så udstødninger med lidt for højt decibelniveau bliver registreret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start