Video: Verdens hurtigste bedstefar på miljørigtig dragster - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Verdens hurtigste bedstefar på miljørigtig dragster

Se Graham Sykes tøjle naturens kræfter med over 250 kilometer i timen på under fire sekunder.
Steffen F. Olesen
03/07-2023 kl. 10:21

Det voksne publikum, som har fulgt lidt med i motorsport gennem årene, er uden tvivl bekendt med efternavnet Sykes. Et navn som i den grad kan sidestilles med begrebet fart, men som i denne ombæring faktisk intet har med World Superbike kører Tom Sykes at gøre.

Den Sykes der er tale om her hedder Graham, og han er en yderst passioneret bedstefar på blot 60 år fra Yorkshire, der siden en meget ung alder har interesseret sig for motoriserede køretøjer, og som siden 1979 har været involveret i arrangementer hvor det handler om, at køre meget stærkt fra A til B i en nogenlunde lige linje.
Og nu har Graham sat rekord på bæstet du ser i videoen nedenfor, efter mange timer bag tegnebrættet i skuret sammen med konen Diane.

Den lynhurtige dragster som drives frem af vanddamp er meget passende døbt Force of Nature, og på nakken af den nåede Graham at gennemføre et træk på 1/8 mile til Elvington Speed Week på kun 3,878 sekunder med en udgangshastighed på omkring 263 kilometer i timen, hvilket var hurtigt nok til at sætte ny hastighedsrekord for dampdrevne motorcykler.
Efterfølgende nåede han faktisk en endnu hurtigere topfart som lød 289 km/t, men da det ikke skete under det officielle rekordforsøg, blev det ikke noteret af tidtagerne.

Om motorcyklen siger Graham: Det er egentlig bare en stor bombe, og det hele startede i mit skur. Jeg har parret kemiens principper med præcis ingeniørkunst for at skabe noget, som jeg er passioneret omkring… hurtige motorcykler.
Jeg ønskede at gøre dette på en måde, som er bæredygtig for planeten – jeg har trods alt ni børnebørn – og demonstrere at man ikke behøver at gå på kompromis med hastigheden, man skal blot være kreativ.

Rekordforsøget blev nøje overvåget og senere certificeret af folk fra UK and European Land Speed Records, og selvom der nu er papirer på, at vanddrivende midler ikke nødvendigvis er en skidt ting for den 60-årige, så er det ikke nok.
Nej, det næste projekt bliver angiveligt, at Force of Nature skal ramme 200 mph (ca. 320 km/t) på samme korte distance!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start