Video: Triumph Scrambler 1200 XE tog 5. plads i rally
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Triumph Scrambler 1200 XE æder støv

Nappede 5. pladsen i Mexican 1000
CO
27/06-2019 kl. 09:15

Ingen er vist efterhånden i tvivl om, at Triumph Scrambler 1200 XE er mere end almindeligt kapabel, hvad angår kørsel på løst underlag.

Allerede i rækken af tidlige promotion videoer blev der fokuseret ret kraftigt på netop denne kvalitet, og stort set samtlige motorcykelmedier verden over har siden bekræftet, at Scrambler 1200 XE gør en rigtig god figur når det går over stok og sten.

Den engelske motorcykelproducent er faktisk selv så overbeviste om Scramblerens offroad kvaliteter, at man havde planlagt deltagelse i 2018 udgaven af Baja 1000, hvor den amerikanske offroad og stuntkører Ernie Vigil skulle have deltaget på en nær standard Triumph Scrambler 1200 XE. En træningsulykke på stuntkørerens egen 450'er dirtbike – hvor Virgil brækkede benet – satte imidlertid en stopper for projektet.  

Men stuntkøreren er ikke sådan at slå ud, og efter en operation hvor Vigil blev udstyret med en solid håndfuld skruer i det skadede ben – efterfulgt af en kortvarig rekonvalescens  – stillede amerikaneren op til forårets 2019 NORRA MEXICAN 1000 rally i Modern Open klassen.

Et brækket ben betød at Ernie Vigil måtte droppe Baja 1000

Deltagelse i et hardcore langdistance offroad løb alene, er naturligvis ikke i sig selv et bevis for Scramblerens offroad  kvaliteter. Men en 5. plads bag skrappe deciderede offroad cykler, må vist i det mindste siges at være godkendt. Her kan du resultatlisten, hvor Ernie Vigil napper 5. pladsen efter en række yderst kompetente konkurrenter.

De eneste modifikationer på Scrambler 1200'eren, skulle efter sigende være småting som et andet sæde, en anden forlygte, andre håndtag og en frisk lakering.

Indrømmet… vi er en smule imponerede, og det bliver du måske også når du har set videoen herunder, hvor Vigil giver den ret fornuftigt gas i støvede omgivelser.

En fornem præstation af ikke mindst Ernie Vigil, men også ret godt skuldret af en noget nær standard Triumph Scrambler 1200 XE. Kan vi blive enige om at Triumph Scrambler kan tåle lidt af hvert?

Det kræver naturligvis en kompentent fører at gennemføre sådan et rally, men Ernie Vigil er heller ingen hr. hvem-som-helst.

Udover at være en dygtig offroad kører, fordriver Vigil også tiden med at udføre akrobatiske øvelser på stuntbikes.

Se videoen herunder, hvor energidrikken Monster under temaet “City is my Playground” åbenbart har fået tilladelse af de peruvianske myndigheder, til at lade stuntkøreren Nick Apex og ovennævnte Ernie Vigil tosse rundt på et par Triumph Street Triple i storbyen Lima.

Tillykke til Triumph Scrambler 1200 XE og Ernie Vigil med det flotte resultat i 2019 NORRA MEXICAN 1000 rally.

Ærgerligt at Vigil gik glip af Baja 1000 på Triumph Scrambler i 2018, men man kunne måske lokke både den dygtige kører og Triumph til at stille op i dette års udgave af Baja 1000?

Vi følger sagen nøje, og holder dig naturligvis opdateret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start