Video: Suzuki Hayabusa på afveje... Med knopdæk - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Suzuki Hayabusa på afveje… Med knopdæk

Det kan sagtens lade sig gøre, at køre offroad på en af verdens mest potente superbikes | Se med når Matt og gutterne forsøger at komme gennem helvedes port på en Suzuki Hayabusa.
Steffen F. Olesen
05/12-2023 kl. 10:02

Alle motorcykelinteresserede har vel en idé om, at Suzuki Hayabusa gennem mange år har været det foretrukne valg når det handler om at komme hurtigst fra A til B?
Og modellen har da også gentagende gange bevist sit værd som en seriøs skridtraket, med sine knap 200 heste og formidabel aerodynamik, men kan man kalde noget for en raket, før det får luft under vingerne?

Det spørgsmål forventer vi ikke at få svar på, og med nedenstående videoklip er diskussionen faktisk også irrelevant.

Gennem helvedes port
I videoen nedenfor ser vi den unge knoldhopper Matt Spears der, til trods for at være blevet sammenlignet med Greta Thunberg på grund af sit udseende, giver sin meget let modificerede Hayabusa en over nakken, gennem det enduro-hoveder nok vil betegne som gudesmuk natur.

Modellen som Matt kører på er ikke udstyret med andet end knopdæk, motorbøjler og en skid plate. Og med den in mente må vi bare sige, at det er nogle ret imponerende billeder Matt og gutterne får leveret med videoen ovenfor.

Men selvom det umiddelbart ser ud til, at Busa’en kan klare enhver udfordring drengene måtte kaste imod den, så kommer den alligevel til kort da de rammer Hells Gate i Moab, Utah.

Efter flere forgæves forsøg giver Matt Suzuki’en endnu et skud omkring 12 minutter inde i videoen, og det er her ordet skridtraket får en helt anden betydning.
For da Matt er nået et godt stykke op ad den absurd stejle bjergside rammer han en afsats, som sender Busa’en ud i en kurs der umiddelbart fører til månen. Og selvom gutterne generelt virker til ikke at lade noget slå dem ud, så vælger de alligevel at sige tak for i dag, da den ene styr halvdel er brækket af og motoren ikke kan starte.

Op på hesten igen
Da de dagen efter kommer ud til den guddommelige legeplads har højere magter tilsmilet dem, og Busa’en kan igen starte.
Derfor træffer de den eneste rigtige beslutning, og giver det skøre projekt endnu et skud.

Men inden Matt igen forsøger at kravle gennem helvedes port må kammeraten Kevin udøve førstehjælp på det amputerede styretøj, og det gøres naturligvis bedst med et par stropper og nogle spejderknob.
Og som du kan se i videoen nedenfor, så lykkedes det faktisk Matt at komme op ad bjerget.

Efterfølgende får vi lov at se lidt mere offroad-action med Busa’en, inden drengene ved ni-minutters-mærket springer videre til endnu en skør maskine, der godt nok ikke er lige så hidsig, men til gengæld vejer meget mere, og også fortjener lidt luft under de “gyldne vinger”.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start