Video: Så frisk kan en Harley-Davidson køres på Laguna Seca - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Så frisk kan en Harley-Davidson køres på Laguna Seca

Se videoerne der beviser, at motorcykler fra Harley-Davidson kan køres noget friskere gennem sving end mange tror
CO
31/07-2022 kl. 05:55

Nogle elsker at køre på naked bikes, andre er vilde med sportslige motorcykler, Adventure bikes har gennem længere tid været det nye sort for mange, og andre er vilde med at køre på komfortable cruisere.
Mange danske motorcyklister ynder at deltage på banedage, hvor både de forskellige typer motorcykler og førernes køretekniske færdigheder udfordres, og der er faktisk mange eksempler på, at store tunge cruisere fra eksempelvis Indian og Harley-Davidson også deltager i den slags arrangementer.

Sidstnævnte segment af motorcykler er i sagens natur udfordret med hensyn til styrevillighed, nedlægningsvinkel og andet, men man kan faktisk gå noget hårdere til stålet på halvtunge godmodige cruisere, end flertallet nok antager.
Det er videoerne længere nede i artiklen rigtig gode beviser på.

Mission King of the Baggers
Du har muligvis hørt om den vildt underholdende amerikanske racing serie Mission King of the Baggers, hvor deltagerne høvler rundt på racerbaner i sædet på kraftigt modificerede voluminøse cruisere af Bagger typen fra henholdsvis Harley-Davidson og Indian Motorcycles.
Har du aldrig hørt om den relativt nye racing serie, så kast endelig et blik på nedenstående artikel, hvor du blandt andet kan læse at, Jeremy McWilliams styrtede under træningen, og at stuntet senere blev kopieret af både Kyle Wyman og Bobby Fong under løbsweekenden 10.-12. Marts på Daytona International Raceway.

I Mission King of the Baggers der arrangeres af MotoAmerica, ligger den amerikanske racerkører Kyle Wyman i skrivende stund på en samlet andenplads.
Wyman vandt sidste år serien på sin ombyggede Harley-Davidson, og detroniserede dermed det foregående års mester Tyler O’Hara, som kører Indian.
Det kan du læse mere om i Harley-Davidson triumferer i King of the Baggers, hvor du også kan se en video med de raske gutter i action på Laguna Seca.

Harley til gaden fyret af på Laguna Seca
Og lige præcis Kyle Wyman, Harley-Davidson og Laguna Seca er tre fremtrædende elementer i en blot få uger gammel video, hvor en ordinær 2021 Harley-Davidson Road Glide til gadebrug som alle kan købe hos forhandleren fyres af på racerbanen med den berømte “proptrækker”.
Anledningen til den lidt specielle happening var, at Kyle Wyman ønskede at opklare, hvilken forskel der er på hans egen stærkt modificerede Harley-Davidson racer og en helt almindelig gademotorcykel, når motorcyklerne fyres af på bane.
Klik på billedet i Facebookopslaget herunder for at se video fra det projekt.

Harleyen som alle kan købe hos den lokale forhandler, men er lettere modificeret, når i videoen 117 mph eller godt 188 km/t på langsiden, fodpladerne skraber i svingenes asfalt, ekvipagen vugger en del i affjedringen når motorcyklen presses, og banens bredde bruges maksimalt.
Men ikke desto mindre et klokkeklart bevis på, at man som nævnt i indledningen sagtens kan gå noget hårdere til stålet på de godmodige cruisere, der normalt anvendes til gadekørsel, end flertallet nok antager.

Energisk svingkørsel på Harley-Davidson
En ganske underholdende video der understreger, at det både er muligt, og sagtens kan være hamrende sjovt at køre frisk svingkørsel på Harley’er, selvom alting skraber i asfalten.
Det erfarede denne skribent personligt under vores prøvekørsel af Harley-Davidson LiveWire i 2019, hvor kørslen i sving gik hen og blev så inspireret, at motoren til sidst kradsede i asfalten under brutal nedlægning.
Og ligeså da fodhvilernes heltebolte blev flået af under prøvekørsel af Harley-Davidson 1200 Roadster i 2016.
Og der blev vel egentlig også kørt pænt frisk i svingene, da vi i sin tid deltog ved pressepræsentationen for Harley-Davidson’s Milwaukee Eight motor, hvor asfaltens kontakt med fodplader og udstødning resulterede i lidt speedway kørsel, for blot at nævne nogle få eksempler.

Crazy Harley-Davidson Biker
Men når aktiv svingkørsel og Harley-Davidson optræder i samme sætning, så er det næsten ikke til at komme uden om en video, der blev delt på YouTube helt tilbage i 2017, og som mange garanteret tidligere har set.
Men det er en video der tåler gentagelse, så her får du uden yderligere introduktion videoen Crazy Harley-Davidson Biker in the Hall of Fame.

Nogle vil formentlig rynke på næsen i forargelse over især den sidste video, og andre vil være genialt underholdt af begge videoer.
Men uanset hvordan man forholder sig til kørslen, så er begge videoer klar dokumentation for, at også Harley-Davidson motorcykler kan køres særdeles aktivt og med pæn nedlægning.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start