Video: Kawasaki ZX-4RR på toppen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Kawasaki ZX-4RR på toppen

Se videoen hvor Kawasaki Indonesia brænder den lille firecylindrede Ninja af på rullefelt.
Steffen F. Olesen
29/03-2023 kl. 10:13

Allerede i midten af 2021 hørte vi en insisterende hvisken i krogene om, at Kawasakis udviklingsafdeling syslede med en firecylindret rækkemotor på 400 kubik.
En motor som ifølge flere kilder skulle indlogeres i et Ninja-stel, så de sammen kunne udgøre modellen Kawasaki ZX-4RR.

Indledende påstande om den lille hidsige mellemklassemaskine stammede oprindeligt fra japanske motorjournalister, og selvom rygtebørsen ikke nødvendigvis altid tegner et 100% nøjagtigt billede af fremtiden, så er trods alt nogle gange noget om snakken.

Og det var der i denne ombæring; for i sidste måned kunne du her på MagaCin læse, at Kawasaki USA skød 2023-sæsonen i gang med en lancering af flere produkter… Herunder Kawasaki ZX-4RR.

En lille hidsig en
399 kubik og 80 hestekræfter til 188 kilo lyder måske ikke som verdens vildeste sportsjern. Men vi har flere gange her på siden beskrevet den lille Ninja som en ‘screamer’, og det er der en ganske god grund til.

For som du måske har hørt et par gange, så handler det ikke om størrelsen, men derimod gørelsen; og ud af nedenstående video – hvor Kawasaki Indonesia har placeret ZX-4RR på et rullefelt – kan vi i den grad udlede, at ingeniørerne hos Kawasaki har haft travlt med at få mest muligt ud af den forholdsvis lille motor, som i videoen skriger hele vejen op til 253 km/t.

Vi er helt klar over, at videoen ovenfor måske ikke giver det bedste indtryk af hvor frisk modellen er på gaden, da der i første omgang ikke er nogen vindmodstand, og da vi ved heller ikke om der er modstand i rullen.
Men vi kan ikke komme uden om, at motoren i den nye mellemklasse-Ninja snurrer velvilligt og hidsigt hele vejen op til det røde felt, som faktisk ligger helt oppe ved omkring 16.000 omdrejninger!

Banevideo
Til de som godt kunne tænke sig at vide, hvordan modellen klarer sig med fast grund under poterne, så står Kawasaki Indonesia igen klar.

Med videoen du ser under dette afsnit får vi et lidt bedre indblik i, hvordan det er at lukke op for hanen når man sidder i sadlen på den nye Ninja, som viser 207 km/t i femte gear ved 15.000 omdrejninger.

Til sammenligning viser uret i videoen fra rullefeltet 220 km/t i femte gear ved 16.000 omdrejninger.

Vi glæder os
Som du ved hvis du har fulgt lidt med her på siden, så agter Kawasaki at lancere ikke mindre end 30 nye modeller over de næste par år, hvoraf 15 kommer til salg på det europæiske marked, og de første otte lanceres allerede i år; formentlig først ved EICMA i november.

Vi ved dog med sikkerhed, at en af de første otte europæiske modeller er den firecylindrede screamer der omtales i artiklen her. For vi har tidligere fået bekræftet, at den danske Kawasaki importør allerede har lagt billet ind på det første eksemplar i KRT-udgave, og at modellen forventes at lande i oktober måned; altså inden vi vender snuden mod EICMA for at studere næste års modeller.

Og du kan vide dig sikker på, at MagaCin’s besætning sætter kursen efter det grønne lyn så snart den lander i hjemlige omgivelser, så vi kan dykke endnu dybere ned i modellen, og viderebringe materialet til dig kære læser.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start