Video: Hvad kræver det at fremstille en Trial bike? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Hvad kræver det at fremstille en Trial bike?

I en nyligt udgivet video giver GASGAS et indblik i hvad det kræver at fremstille en Trial bike.
Steffen F. Olesen
08/07-2022 kl. 09:41

I år kastede vi os ud i noget, som var hidtil ukendt territorie; nemlig Trial.
MagaCin sendte ikke bare én, men hele tre mand i marken for at finde ud af, hvad Trial er for en størrelse, og på trods af at vi tilsammen har absurd mange år, måneder, dage, timer og minutters erfaring med at køre motorcykel, så må vi bare indrømme, at denne sport kræver noget ekstra, som vi ikke har med i rygsækken.

Ole Kristensen fra trialaction.dk inviterede MagaCin med en tur i skoven, hvor vi efter en relativt kort introduktion gik på opdagelse i terrænet, og der skulle ikke gå mange minutter førend Ole kastede om sig med teknisk krævende udfordringer. Og selvom det ikke gik lige godt for alle, så kunne vi alle blive enige om, at det er hyle-sjovt at køre Trial, hvor nogle dog blev bidt lidt mere end andre.

Nye maskiner
Har man mod på at kaste sig ud i sporten, så kan man med fordel tage fat i Ole, som har vanvittigt meget erfaring med sporten, og gerne hjælper med at hive en maskine hjem fra udlandet.
Men også i denne afkrog af motorsportsverden har Corona’en sat sine spor, for ligesom så mange andre steder, står nye såvel som brugte cykler heller ikke i kø for at blive solgt her.
Mellem optagelserne fortalte Ole nemlig, at han lige nu skal snuse godt og grundigt i krogene for at fremskaffe Trial cykler, men det kan være, at der bliver rodet bod på det problem i 2023.

I skrivende stund gør GASGAS sig nemlig klar til at rulle næste års modeller ud af forretningen, og inden vi får et dybere indblik i hvad den seneste aftapning har at byde på, så kan vi dvæle lidt ved nedenstående video, hvor historien går på hvad det kræver at bygge videre på et fundament, som allerede er anset som værende et af de bedste i kategorien.

Som du kan høre i videoen ovenfor, så kombinerer holdet alt lige fra racing og amatørkørsel til personlige erfaringer, for at komme i mål med projektet. Og nøjagtig som Ole fra trialaction.dk, så melder stort set alle involverede i videoen fra GASGAS, at man bliver fuldstændig bidt af Trial.
Men hvad kræver det egentlig at komme frem til den helt rigtige opskrift, når man skal fremstille en Trial bike?

Udledt af klippet herover må vi konkludere, at selvom mange års indsamlede data spiller en større og større rolle i udviklingsfaserne, så kommer vi ikke uden om, at den helt rigtige testkører er essentiel for projektets succesrate.
Og det er vel egentlig ikke så mærkeligt, for hvis der er noget undertegnede fandt ud af i skoven med Ole, så var det at det at køre Trial handler rigtig meget om at mærke og føle hvordan den næste udfordring skal forceres; både før, under og efter.

Hertil understreges det i video også, at det har gjort arbejdet meget nemmere, at man har fået KTM med på vognen, og således har adgang til flere ressourcer.

Stadig på toppen?
GASGAS har siden starten af årtusindeskiftet stået ret højt placeret på verdensranglisten, og siden da har andre producenter som Beta og Sherco konstant stilet efter, at matche det niveau GASGAS arbejder på, hvilket alt andet lige må lægge et endnu større pres på udviklingsafdelingen hos GASGAS.
Især når man tænker på, at GASGAS ikke kun tænker på at lave den bedste konkurrence maskine, men gennem hele processen også har den helt almindelige dødelige forbruger i baghovedet.

Fremtidens GASGAS
Hen mod slutningen af videoen fortælles der lidt omkring idéen bag den nye GASGAS. Og her siger en af hovedpersonerne, at man blandt andet har fundet en løsning på at gøre maskinen lettere håndterbar, hvilket efter at have prøvet en Trial bike virker helt absurd; hvordan kan man gøre en let håndterbar cykel, på blot 70 kg, endnu lettere at kaste rundt?

Det kan man åbenbart godt, og det er super fedt at høre, at målet med at gøre 2023-modellen endnu lettere at køre end forgængeren – udover at gøre det lettere for konkurrencekørere at overkomme forhindringer – også er, at gavne de som blot kører Trial for hyggens skyld.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start