Video: Et smugkig på Ducatis første crosser - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Et smugkig på Ducatis første crosser

Se den seneste video af Ducatis allerførste motocross maskine nede i artiklen.
Steffen F. Olesen
28/02-2024 kl. 08:51

Det er efterhånden nogle måneder siden vi kunne fortælle, at Ducati over de seneste par år har arbejdet intenst på udviklingen af en knoldhoppende prototype, som debuterer i de italienske mesterskaber i år, og som efter planen skal føres til sejr af Alessandro Lupino, der kan prale af otte italienske mesterskabstitler, en enkelt VM-titel i 85cc klassen og endnu en i MXON.

Og selvom det i sig selv er ret så interessant at Ducati går ind i MX-verdenen, så bliver det mindst lige så interessant at se, hvad Ducatis jagt på lethed skubbet til det ekstreme, kombineret med top-of-the-line komponenter, rent faktisk får af betydning i det samlede felt.

For motoren i Ducati Desmo450 MX gør nemlig ligesom producentens hårdeste sportsjern – og som navnet måske antyder – brug af et desmodromisk ventilsystem, og ikke traditionel fjederbelastning, hvilket ifølge producenten skulle bidrage til en meget bred effektkurve.

Maskinen i aktion
Selvom der i nedenstående video ikke dykkes yderligere ned i teknikken, så er det alligevel fedt at se Ducatis første crosser boltre sig på løst underlag… Og så endda på en bane, som er ejet af Andrea Dovizioso.

Det er også lidt fedt at høre, at ambassadør og testkører Antonio Cairoli naturligvis går ind i projektet med et ønske om at gøre maskinen til én af absolut øverste hylde, men samtidig med en forståelse for, at man med garanti vil støde ind i nogle udfordringer undervejs, som skal løses inden modellen kommer på markedet.

For som du måske husker fra artiklen Ducati går all in på off-road, så er MX-projektet blot første skridt i en helt ny retning, hvor Ducati gradvist vil introducere flere modeller der til sidst skal udgøre en hel familie på knopdæk, som bliver tilgængelige for både du og jeg.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start