Video: Dækproduktion fra start til slut - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Dækproduktion fra start til slut

Kom helt tæt på produktionslinjen hos en koreansk dækproducent
Steffen F. Olesen
27/03-2023 kl. 09:59

Vi alle har glæde af dem, men de færreste har en idé om, hvordan de bliver til.
Når vi er ude for at køre os tur på motorcyklen – uanset om det er for fornøjelsens skyld eller en transport-ting, og uanset om vejret er godt eller skidt – så er dækkene selvsagt med til at sørge for, at vi kommer afsted, men også at vi kommer hjem igen.

For nogle er det en del af motorcyklen, som de ikke selv har noget med at gøre, da de overlader den opgave til den lokale mekaniker, og hos andre skiftes motorcyklen ud, inden man når at skænke dækkene en tanke.
Så er der også dem, som virkelig godt kan lide at nørde i hvilke dæk der opfører sig hvordan, på hvilket underlag og under forskellige forhold, men også de som for hvem valg af dæk nærmest er en religion.

Nogle går altså mere op i dæk end andre, men har du nogen sinde tænkt over, hvor mange processer sådan en gummi-pote skal igennem, før den endeligt kan kalde sig for et dæk?

Det kan du måske få en nærmere idé om i videoen nedenfor, som godt nok ikke er af de mest forklarende i verden, og ej heller fra et mærke som er super kendt i Europa, men som alligevel giver et ret fint indblik i, hvad det kræver at fremstille et dæk til en motorcykel.

Der er uden tvivl forskellige måder at stille maskineriet an på, så videoen herover er nok ikke den eneste måde at gøre det på, men langt hen ad vejen antager vi, at processen er den samme hos de forskellige producenter.

En af de ting som skribenten her finder interessant i fremstillingen af de koreanske Shinko-dæk er, hvor mange menneskehænder der er involveret i fremstillingen af hvert enkelt dæk.
Især når man tænker på, at virksomheden angiveligt producerer omkring 200.000 motorcykeldæk om måneden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start