Video: BMW M1000 RR, Porsche 911 Turbo S og Red Bull F1 racer - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: BMW M1000 RR, Porsche 911 Turbo S og Red Bull F1 racer

BMW M1000 RR dyster mod en rap sportsvogn og en F1 racer
CO
03/09-2021 kl. 06:00

“Selv en mindre motorcykel slagter til enhver tid en frisk familiebil.”
Den bemærkning faldt for mange år siden fra MCTC’s tidligere chefredaktør Gunnar Skrydstrup’s læber, da et sammenrend af personer indenfor branchen ivrigt diskuterede motorcykler under en hyggelig sammenkomst.
Og alle de tilstedeværende var dengang tilbøjelige til at give Gunnar ret i den lidt grove generalisering.

Konkurrencedygtige biler vs. motorcykler
Der er løbet meget vand gennem åen siden dengang, og vi har gennem årene set utallige videoer med skiftende udfald, hvor motorcykler under forskellige konditioner konkurrerede med biler både på offentlig vej, på drag-strippen og på racerbaner.
Men nu om dage er det er typisk videoer med rigtig hurtige biler, der kan give motorcyklerne kamp til stregen.
Videoer som sædvanligvis er ganske underholdende, og nu er vi stødt på endnu et eksempel som fangede vores opmærksomhed.
For det er ikke ret mange dage siden vi havde mulighed for at prøvekøre BMW M1000 RR på racerbane.
Den fortælling får du selvfølgelig også snarest muligt.

Og i dagens video ser vi netop BMW M1000RR der blev lanceret sidste efterår i en af hovedrollerne samt en Porsche 911 Turbo S og en Formel 1 racer der fyres seriøst af med kompetente førere i sæderne.

F1 racer, BMW M1000 RR Superbike og Porsche 911 Turbo S
I videoen du kan se længere nede i artiklen ser vi Mat Watson fra CARWOW fyre en Porsche 911 Turbos S af i selskab med en BMW M1000 RR og en F1 Red Bull RB7 racer.
Formel 1 raceren er ganske vist fra 2011, men V8 motoren spinner med op til imponerende 18.000 omdr. og leverer omkring 750-800 hestekræfter.
Og så vejer den altså kun omkring 650 kg.
Konkurrencedygtig i dette selskab?
Porsche 911 Turbo S kan bryste sig af en 3,8 liters motor bestykket med to turboladere der leverer 650 hestekræfter, men her står der 1640 kg på vægtskalaen.
Videoens tohjulede modstykke til bilerne er den skrappe BMW M1000 RR, hvor den firecylindrede rækkemotor leverer 212 hestekræfter, og ekvipagens vægt er opgivet til 192 kg.

Berømtheder i aktion
Porschen’s fører er som tidligere nævnt Mat Watson fra CARWOW, der har 6,14 mio. abonnenter på YouTube.
Så CARWOW og Watson er slet ikke ukendte aktører på internørdet, og man kan vist også med sindsro tilføje, at førerne af de to andre køretøjer er prominente navne.
For bag rattet på F1 raceren ser vi nemlig den tidligere F1 stjerne David Coulthard, der gennem karrieren er noteret for 13 sejre og 62 podieplaceringer på CV’et.
I sædet på den nye BMW M1000 RR ser vi ingen ringere end den femdobbelte Isle of Man vinder Peter Hickman, der også er indehaver af rekorden for hurtigste hastighed på en omgang på Isle of man med 135.452 mph – 217.989 km/t.
Og så er det vist på tide uden yderligere introduktion at se videoen.

Der er som forventet seriøst skub i F1 raceren, og Red Bull raceren trækker da også specielt med stående start eftertrykkeligt fra BMW’s Superbike.
BMW M1000 RR er også kun et mulehår foran Porschen ved målstregen, men det ser noget anderledes ud, når der køres med rullende start fra omkring 40-45 mph eller ca. 65-70 km/t.
Her får Porschen lammetæv ikke bare af F1 raceren, men også af BMW’s skarpeste superbike, der faktisk lige ud af forhandlerens showroom kan udstyres med dansk nummerplade.
Og i sidstnævnte disciplin er BMW’en egentlig ikke så forfærdeligt langt bagefter F1 raceren ved målstregen, hvor Porschen kommer dryssende et årti senere.
Vi synes også det er lidt cool, at høre David Coulthard fortælle, at BMW’en som officielt er opgivet til en tophastighed på 306 km/t kom stærkt tilbage under ræset.

Porsche 911 Turbo S slår BMW M1000 RR
Men som vi også kan se i videoen, er der et enkelt punkt hvor motorcyklen kommer til kort overfor begge biler.
Og det er på bremselængden fra 100 mph til fuldt stop.
Selvom BMW M1000 RR er udstyret med vildt imponerende effektfulde bremser, er dækkenes begrænsede kontaktflade på motorcyklen chanceløse overfor bilernes brede sutter.
Det glæder tydeligvis Mat Watson, at han “definitely beat the bike” på et enkelt punkt.
Men så kan vi mc-nørder til gengæld varme os ved tanken om, at der skulle en Formel 1 racer til at slå motorcyklen i de andre discipliner.

MagaCin har kørt BMW M1000 RR
BMW M1000 RR er den-onde-lyneme også en fed motorcykel, så husk nu at kigge indenfor fra tid til anden.
For vi har som tidligere nævnt for ganske nylig kørt BMW’s skrappeste Superbike udstyret med kulfiberhjul og slicks ved en lidt usædvanlig event på Ring Knutstorp i Sverige.
Og det er en historie vi glæder os til at dele med vores læsere.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start