Video: 30 styrt på 8 minutter - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: 30 styrt på 8 minutter

Se en flok håbefulde deltagere forsøge at nå toppen i The Impossible Hill Climb.
Steffen F. Olesen
23/09-2022 kl. 12:17

Hardcore endurokørere er nok bekendt med Red Bull Romaniacs, der er kendt som værende verdens hårdeste Hard Enduro Rally.

Mange af klodens allerbedste kørere på løst underlag er at finde år efter år, når startskuddet lyder til fem dages benhård teknisk motorcykeleventyr i Rumænien. Og bruger man blot et par minutter på YouTube vil man med det samme kunne se, at det da heller ikke lige er et event for alle og enhver.

En måske ligeså teknisk udfordrende disciplin, men som er lidt mere overkommelig for menigmand end ovenstående, er Trial. Men det betyder bestemt ikke at det er nemt, når folk som Ole Kristensen fra TrialAction.dk bombarderer nysgerrige sjæle med udfordringer, der for en ganske almindelig dødelig motorcyklist kan virke ret uvante.

En tredje disciplin, hvor man heller ikke nødvendigvis skal være lige så garvet som deltagerne i Romaniacs, er Hill Climb; men her skal du nok have en snak med din forsikringsudbyder, inden du kaster dig hovedkulds ud i projektet.

Andler-Schönberg Hill Climb
Nederst i artiklen finder du en video fra dette års udgave af Andler-Schönberg Hill Climb i Belgien, hvor en flok modige og passionerede motortosser forsøger at bestige en bjergside, som er meget stejlere end hvad videoen giver indtryk af.
Hvert år stimler flere tusinde tilskuere sammen for at overvære eventet, der også går under aliasset The Impossible Hill Climb.

Reglerne er egentlig meget simple:
I modsætning til så meget andet racerløb, handler der her ikke om at komme først eller hurtigst i mål.
Det handler udelukkende om at finde sine nærmest overnaturlige evner til at håndtere en knoldhopper frem, og forsøge at komme helt op på toppen.
Falder man af sin maskine undervejs – hvilket langt de fleste gør – så afgøres konkurrencen ud fra, hvilken deltager der kom længst op ad bjergsiden.

Til at overkomme den næsten umulige opgave ser vi i videoen både helt almindelige crossere, og nogle hvorpå der et brugt et par timer med vinkelsliber og svejseværk. Og det er alle – tykke, tynde, unge og gamle – som giver sig i kast med denne super underholdende, men risikable, sport.
Ja, faktisk ser vi seks minutter og ni sekunder inde i videoen et barn, som sikkert ved hjælp af den bedste form for indoktrinering i verden, har skrottet løbecyklen til fordel for en ordentlig kværn.

En super videnskabelig og lynhurtig optælling på undertegnedes pølsefingre viser, at der sker ikke mindre end tredive styrt i videoen herunder, som jo blot er et uddrag af mange timers bjergbestigning.
Men mod klippets afslutning lykkedes det faktisk en deltager at nå toppen, og det bliver fejret med både glædesdans og jubel såvel som musik.

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start