Verdens hurtigste Hayabusa... på sne! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens hurtigste Hayabusa… på sne!

Fart på i sneen? Så skal vi bruge en Hayanbusa.
Nicolaus Johansen
30/01-2023 kl. 09:17

Lave temperaturer, salt på vejene og måske endda også sne og sjap, er ikke lige hvad der rimer på motorcykler. Men i lande hvor snevejret er mere pålideligt, er der mange som via en snescooter, får oplevelser der minder dem vi kender fra motorcyklen, nemlig motoriseret sjov og ballade, køretekniske udfordringer og mulighed for at køre i smukke landskaber.

Skal det være mere motorcykelagtigt i sneen, kan du faktisk også bruge din enduromaskine, hvis du har sådan en.
Med et kit fra Timbersled, som kort fortalt består af bæltet fra en snescooter, plus en enkelt ski – eller mede om du vil – kan du trylle din offroader om til et sneædende monster.

Hopper du en tur forbi Red Bull TV, kan du se nogle dygtige kørere, give den fuld gas på KTM’er og Husqvarna’er, som har fået hjulene byttet ud med Timbersleds.

Action for alle pengene

Den slags kunster som de piloter lægger for dagen, er nogle som vil få enhver med blot en enkelt dråbe benzin i blodet til at klappe ivrigt i hænderne, men der er altid nogen, som ikke kan få det vildt nok.
Og nogle af den slags typer finder vi i Grind Hard Plumping Company.

Grind Hard Plumping Co.
I Idahos skove holder foretagendet, som trods navnet intet har med blikkenslageri at gøre, til.
Bag det lidt misvisende navn finder vi Edwin og Ethan, og en gang i mellem nogle af deres venner, som elsker, sagt med deres egne ord, at bygge ting og sager med fart på, ud af gammelt skrammel.

De har blandt andet taget en lyserød Barbie legetøjsbil, smidt en motorcykelmotor i, og bare for en god ordens skyld, klistret en turbo på.

Når Barbie skal hurtigt over til Ken

Du er måske allerede ved at danne dig et billede af, hvilken slags mennesker der står bag Grind Hard Plumping Company, men her kommer lidt uddybende.

Ethan er manden med de mekaniske talenter, som har svejset, skruet og gjort ved, siden han var 12 år.
Edwin er manden med kameraet, og også ham der klipper det hele sammen til nogle fantastisk underholdende videoer.
Begge gutter er vilde med såkaldte snow bikes, altså enduromaskiner med et kit fra Timbersled. Men hvad hvis man nu får lyst til en snow bike med mere fart? Ja så skal du selvfølgelig have fat i en Hayabusa.

Hayabusa plus sne
Suzuki Hayabusa er, som de fleste ganske givet er klar over, en legendarisk maskine, der har et kultagtigt følge verden rundt. For selvom den er blevet overgået af andre i både hastighed og performance, så står den stadig som et symbol på saft og kraft.

Således også for Edwin og Ethan fra Grind Hard Plumping Company, der har købt et lidet kønt eksemplar fra 2005, skruet hjulene af, og erstattet dem med mede og bælte.
Inden hjulene røg af, blev det dog til et par brændere for Ethan, og en meget forsigtig køretur a la Bambi på glatis.

Værkstedet som forvandlingen foregår i, er ikke verdens mest avancerede; det ligner mest af alt et hjemmebrænderi fra forbudstidens USA.
Således er der heller ingen avanceret lift til stede, men i stedet bliver det japanske ikon hængt op i loftet ved hjælp af lastestropper.

Autentisk hjemmeværkstedsstemning

Herefter er det tid til hive de stumper af Busaen, som ikke er nødvendige, som en forbremse, bagsvinger, forskærm og en masse andet. De indkøbte dele passer ikke bare lige på den næsten tyve år gamle maskine, så der må gang i blandt andet drejebænken og vinkelsliberen, for at få stumperne til at passe sammen.

Du kan se den fulde transformation af Hayabusaen herunder, og ikke mindst se hvordan den klarer sig, når bliver lukket ud af værkstedet.

Du sidder garanteret lidt uforløst tilbage, fordi vi ikke ser Snow Hayabusaen folde sig ud for alvor. Men mon ikke det afsnit kommer fra Grind Hard Plumping Company inden for overskuelig fremtid.

Og imens du venter, kan du slå en smut forbi Mechatist – en temmelig obskur kanal, ligeledes på Youtube, hvor to gutter fundet på, at bruge en Aprilia RSV til et snowbike projekt.
Produktionskvaliteten af videoerne er ikke lige så imponerende, men til gengæld er de to amerikanerne færdige med snemonsteret.

Tvivlsomt er det nok, om Suzuki eller Aprilia begynder at tilbyde snow bikes til deres kunder, men så længe der findes kreative typer derude, som heldigvis vil dele deres kreationer med os, kommer der sikkert flere fede projekter til snebrug i fremtiden.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start