Se video: Vanvittig nedlægning i Japanske racerløb
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vanvittig nedlægning

Synes du nedlægningen er kraftig i MotoGP? Så tjek lige de her Japanske løb. Selv styret er specialdesignet til kraftig nedlægning
Mathias B. Høj
21/06-2019 kl. 12:20

Japansk kultur er bare nogen gange….anderledes. Landet som har leveret så mange velkørende motorcykler (og meget andet for den sags skyld), har også nogle racerløb, som kun de færreste uden for Japan kender til. Auto race, eksempelvis. Og nej, den her artikel hører ikke til på MagaCins bilside. “Auto Race” er i Japan en ret speciel type racerløb for ret specielle motorcykler.

Hvis du synes det ser ud som om styret har været udsat for et styrt, er det ikke helt forkert. At det ser sådan ud, altså. Fordi selve løbet er på en mere eller mindre elipseformet bane, så selve kørslen vil hele tiden være med nedlægning. Nedlægning som er så kraftig, at det bøjede styr gør det meget nemmere at have kontrol over motorcyklen. Så hele motorcyklen er bygget op for at ligge ned i svinget, kan man sige.

Der er stramme regler for hvordan motorcyklerne må udformes, så en måde at vægtoptimere på er ved at fjerne startmotoren. I stedet er der et håndtag på siden, så motorcyklen kan skubbes i gang. Bremser er der heller ikke nogen af, for det er jo også bare ekstra vægt(!). Benzintanken er af samme grund også minimal.

Før hvert løb skal cyklerne inspiceres for at tjekke for ulovlige modificeringer. Det sker fordi der spilles om enorme pengebeløb ved Auto Race-løbene og det er ikke ukendt at der har været fiflet med mekanikken, eller at løbsresultaterne har været koordineret lidt for meget af Yakuzaen. Derfor er kørerne også indkvarteret på sovesale under løbsdagene, så de ikke omgås udefrakommende og kan være med til at aftale løbenes udkomme. Alt sammen for at holde løbene så fri for korruption som muligt.

Til gengæld er der ikke meget aerodynamisk over kørernes påklædning, hvor beskyttelsen gør dem så brede over skulderen, at det nærmest ligner amerikanske fodboldspillere. Kørernes ene fod har en speciel metalsko, som kan holde til at blive sat i asfalten i kurven. Her er det altså ikke knæet der køres i.

Fordelingen af numrene på kørerne er ikke tilfældig. Nummer et, som starter først, rangerer lavest, mens den bagerst placerede kører rangerer højest. Så det gælder ikke om at være nummer ét her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start