Vanvidskørsel eller sublim underholdning? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vanvidskørsel eller sublim underholdning?

Stridsvognsløb med motorcykler? Ja, det er en ting!
Steffen F. Olesen
23/05-2022 kl. 06:23

For rigtig mange år siden var stridsvognsløb en af de mest populære discipliner i de Olympiske Lege, hvor heste slæbte en meget simpelt opbygget vogn med to hjul rundt på en ovalbane kaldet Hippodrome.
Med tiden forsvandt stridsvognsløb fra de olympiske lege, men er sidenhen blevet genoplivet under en lidt anderledes tilgang.

Det hele begyndte i slutningen af tyverne, da et par australske gutter fandt inspiration i stumfilmen A Tale of the Christ fra 1925 – som indeholdt et ret episk stridsvognsløb – og besluttede sig for, at modernisere konceptet ved at erstatte hestene med menneskeskabte hestekræfter.

Inspireret af de vilde scener i stumfilmen, hvor veltrænede romere med Asterix-hjelme buldrede afsted, spændte knægtene hjemmebyggede stridsvogne efter deres motorcykler, og sidenhen har stridsvognsløb med menneskeskabte heste i alle mulige konfigurationer spredt sig til både Europa og America.

I videoen herunder kan du få en idé om hvordan der er, at stå i vognen efter sådan et par metal-krikker, når stuntkører Jack Field griber tøjlerne på et par Husqvarna Svartpilen 401.
Og selvom der ingen tvivl er om, at denne form for motorsport er fuldstændig vanvittig, så kunne vi alligevel godt se os selv sidde på lægterne og labbe underholdningen i os.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start