Undskyld mit fransk! En stunt-Niken? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Undskyld mit fransk! En stunt-Niken?

Hvad bruger man egentlig en Yamaha Niken til? Få et bud på svaret i artiklen her under
Steffen F. Olesen
21/07-2020 kl. 05:00

Som overskriften antyder, vil vi gerne undskylde på forhånd; videoen du skal se om et øjeblik, er nemlig med fransk tale.
Vi forsøger så godt vi kan på, at give dig essensen af franske Sarah Lezitos fortællen.

Første møde med Yamaha Niken
Da MagaCin først stiftede bekendskab med Niken, var vi naturligvis meget spændte på hvor håndterbar motorcyklen ville være. De to forhjul, forgafler og adskillige linkforbindelser måtte alt andet lige have indflydelse på køreegenskaberne.

Udover ingeniør-pral og angiveligt bedre vejgreb end andre, er og opfører Niken sig stortset som en traditionel motorcykel. Undertegnede blev overrasket over hvor “normalt” det føltes at kyle maskinen gennem sving. Det ekstra forhjul lægger man under kørsel slet ikke mærke til, men den massive styretøjskonstruktion kommer altså på bekostning af forringet svingvillighed, hvilket vi vel egentlig kunne have sagt os selv, qua den enorme forøgelse af vægt, samt to kontaktflader mellem gummi og asfalt.

Den ultimative test
Med sine 267 kilo er Niken som bekendt en sværvægter i sport-touring klassen, men det afholdt altså ikke franske Sarah Lezito i at teste modellen til det yderste.
Umiddelbart er stunt kørsel ikke den første tanke der dukker op, når man beskuer modellen med de mange forhjul. Alligevel lykkedes det Lezito at tvinge lidt tricks ud af maskinen, og det er tydeligt, at hun faktisk blev ret imponeret over tre-hjulerens evner.

Lezito fortæller, at da SW Motech tog kontakt til hende, og foreslog at hun skulle køre stunt på den mystiske motorcykel, var hun en smule skeptisk, og spurgte hvad man egentlig skulle bruge sådan en model til.
Chefen hos SW Motech svarede ganske enkelt, at den er til for at gøre skøre ting, og det var det eneste der skulle til før Sarah accepterede tilbuddet.

SW Motech udstyrede Yamahaen med et par eftermarkedsstumper, som omfattede blandt andet et slick bagdæk og en turbo. Turboen sørgede for 70 ekstra heste i stalden, og de i alt 185 heste klarede sig på fornemmeste vis, da Sarah fik fat i tøjlerne.
Sarah trak krikkerne hen til hendes farvorit stunt spot; en aflukket parkeringsplads, hvor der er rigeligt med plads til at boltre sig.

Man siger at professionelle får svære ting til at se nemme ud, og nogle af vore udenlandske kollegaer mener, at Sarah gør netop det med Niken.
Fra denne skribents stol ser en del af kunsterne dog lidt besværlige og rå ud, men forstå mig ret; det er f***** imponerende!

Sarah indrømmer da også selv, at nogle af hendes stunts virkede en smule voldsomme. Dels på grund af turboen, men også at motorcyklens opbygning og ikke mindst vægtfordeling, bestemt ikke gør den egnet til sådan akrobatik.

Hun fortæller også, at hun ingen problemer havde med at lave stoppies, i kraft af forendens vægt, og at hun i virkeligheden var allermest skeptisk for om maskinen kunne gå på baghjul, og det er nøjagtig derfor du først ser dem til sidst i klippet.
Men læg nu lige mærke til hvor glad hun bliver, da det lykkedes hende, at vippe motorcyklen så langt bagover, at baglygten får et par ridser.

Er du af den utålmodige type, og ikke forstår fransk, kan du med fordel spole hen til 4:30.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start