Stempel på heltefærd - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stempel på heltefærd

Se den yderst velproducerede og lærerige video nederst i artiklen
Steffen F. Olesen
18/01-2021 kl. 11:30

Hvad sker der når man parrer en mekaniker med en yderst kreativ computer animator? Jo, man får en super spændende, og ikke mindst lærerig, video.

Titlen A Hero’s Journey – som også går under betegnelsen monomyth – er en meget brugt skabelon til historier der ofte omhandler en helt som drager på eventyr, sejrer på sin færd, og vender transformeret hjem.
En tidslinje som vi har set et utal af gange i bøger – eksempelvis Moby Dick – men også i film som Star Wars, og senest overført til en super fed stop-motion/animations video af en Kawasaki KX250 motor-makeover.

Videoen starter med at et gammelt slidt stempel kæmper sig vej ud af en aldrende motor, hvorefter den med et kryds markerer en landingszone for en faldskærmspakke. Pakken indeholder vores “helt”, som kaster et blik på alle de slidte stumper med en tøvende holdning; helten vil simpelthen ikke deltage i hvad der mest af alt ligner en selvmordsmission.

Efter en kort kamp med at få helten ud af sin kasse igen, peger det slidte stempel op mod nogle plakater på væggen. Den gamle stump deler ud af sin visdom – It’s worth it – hvorefter han tager springet, og det er her historien begynder at tage fart.

Helten inspireres af billederne på væggen og det vise stempel, og beslutter sig for at give sig i kast med projektet.
Et projekt som tydeligvis er meget uvant for helten, som forgæves forsøger at fjerne svinghjulet med vold, før historiens tredje karakter træder ind i billedet; oldermanden Clymer.

Herefter tages vi, skridt for skridt, gennem heltens rejse mod en spændende fremtid. Alt sammen i en video som, hvis man ikke er skarp på motorer, er yderst informativ og lærerig.

Bonus info:
Skaberen Mechanimations har brugt 500 timer og 10.000 unikke fotos for at sammensætte dette mesterværk.


Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start