Over 200 klassiske motorcykler opslugt af flammer - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Over 200 klassiske motorcykler opslugt af flammer

TOP Mountain Motorcycle Museum fortæret af flammer
Steffen Olesen
19/01-2021 kl. 11:05

På TOP Mountain Motorcycle Museum’s hjemmeside kan du læse, at museet holder midlertidigt lukket pga. COVID-19, og skulle efter planen have genåbnet 24. Januar 2021.
Det fremgår af museets officielle hjemmeside.
Men nu er planerne for genåbning desværre kuldsejlet, da museet der er beliggende på Timmelsjochstrasse 8, 6456 Hochgurgl – Østrig i 2175 meters højde kl. 04.40 om morgenen blev ramt af en voldsom ildebrand.

60 tilkaldte brandmænd forsøgte forgæves at få ilden under kontrol, og man indhentede sågar assistance fra lokale sneplove.
Men rapporter fra stedet beretter, at stedet er udbrændt, og at ca. 230 klassiske motorcykler og mere end 100 biler blev flammernes bytte.
Se video fra branden nedenunder.

En række unikke motorcykler på udstillingsområdets 3000 m² der omfattede blandt andet en Brough Superior samt en lang række modeller fra eksempelvis Vincent, Norton, MV Agusta, Matchless, Sunbeam, Zündapp og mange andre er nu knap så seværdige som tidligere.
Hvis du ikke selv nåede at besøgemuseet inden branden, så kan du få et indtryk af museet i videoen nedenunder.

Alban Scheiber som ejer museet sammen med sin tvillingebror Attila, er i en artikel fra The Telegraph citeret for frit oversat til dansk at udtale:
“Min bror og jeg har altid elsket motorcykler. Da vores samling af motorcykler var vokset til 20-30 stykker, overvejede vi at skabe vores eget museum.
Museet var realiseringen af vores drøm.”
En trist begivenhed for museet, der havde ikoniske Giacomo ‘Ago’ Agostini som halv-officiel gudfar.

Om museet genetableres vides i skrivende stund ikke.
Men vi følger naturligvis udviklingen, og holder læserne opdateret om museet genåbner i fremtiden, og i givet fald selvfølgelig også hvornår.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start