Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny BMW S1000R og opdateret G310R

Skarpere køreegenskaber til S1000R og opdateringer til Baby-bimmeren

Mikkel Sølvkjær
20/11-2020 kl. 09:30

Mens kulden begynder at tage fat her i årets sidste måneder, vrimler det heldigvis med spændende nyheder om kommende motorcykler til 2021.
BMW har allerede beriget os med den smukke sværvægtsbokser R18, der blev præsenteret for to måneder siden, og få dage senere, den første M-udgave af en motorcykel i form af den hidsige M1000RR.

Men tiden er også kommet til en opdatering af to friske velkendte fightere, BMW S1000R og den mindre BMW G310R – dem ser vi nærmere på her.

BMW S1000R
Den nøgne tusinder henter stadigvæk størstedelen af sin teknik fra superbike ophavet S1000RR, og motoren leverer samme effekt på 165 hk som forgængeren. Tyskerne overfører ikke den variable ventilstyring til 2021 modellen, men motoren består af mange nye komponenter, og den taber sig hele 5 kg af opgraderingen.

Slægtskabet med S1000RR er til at få øje på

Med den reviderede motor er Euro5 godkendelsen kommet på plads uden at miste punch fra kraftværket, og en stor del af støj- og emissionskravene er imødekommet gennem højere gearing i 4. 5. og 6. gear. Momentet ligger dybt, og allerede fra 3.000 o/m. er der 80 NM at gøre godt med.
Koblingen er også opdateret med en blød og bedre assist funktion, med et momentstyrings system kaldet MSR, som gennem smart elektronik sørger det for, at baghjulet aldrig skrider ud under abrupt slip på gashåndtaget eller aggressive nedgearinger.

114 NM ved 9.250 o/m. er mere end rigeligt til sjov og spas

Stel og bagsvinger er taget direkte fra S1000RR, og det er primært her, at et signifikant vægttab er hentet.
Rammen kaldes nu for “Flex Frame”, og motoren fungerer mere som bærende element end tidligere, hvorved ingenørerne får mulighed for at bestemme hvor fleksibel motorcyklen er, og det bidrager til øget stabilitet i kurverne.
Det nye stel giver ikke kun forbedrede køreegenskaber, men også en mere komfortabel førerposition end før grundet den smalle konstruktion.

Smallere sæde og bedre komfort

Det er tydeligt at se overhalingen af designet, og stilen fra R1250R og F900R skinner klart igennem S1000R’s nye front med komplet LED lygteføring.
På elektroniksiden er modellen også ført pænt ind i det nye årti, og den 6,5″ store TFT skærm fra RR er nedarvet til det nøgne alter ego.

S1000R profil i rød

Alt efter kundens valg af udstyrspakker er forskellige køre modes også en del af opdateringen. I standard trim er Rain, Road og Dynamic mode, mens avancerede funktioner som Power Wheelie Function og Engine Drag Torque skal tilkøbes.

LED lys over hele linjen samt ny 6,5″ display

BMW S1000R får altså topmoderne gadgets til 2021, et revideret design, nyt chassis og et overordnet vægttab på 6,5 kg på trods af Euro5 omstillingen.
Resultatet er til at tage og føle på, og BMW siger faktisk at acceleration nu foregår 5% hurtigere end før, alt imens køreegenskaber og komfort som sagt bliver løftet væsentligt.

Her under finder du den hæsblæsende lanceringsvideo fra BMW, og der er altså ikke sparet på de industrielle henvisninger:

Det lover rigtigt godt for 2021, og vi glæder os til at se og høre den nye kubikker i det nye år, men det er ikke kun den kraftigste naked, der er opdateret. Nej, det gælder såmænd også den mindste.

BMW G310R
Opdateringen af baby-bimmeren er langt fra lige så omfattende som på storebroderen, da der her primært er tale om et facelift, og det er godt nyt for motorcyklister med A2 kørekort, for 310 serien er i forvejen et stærkt kort blandt de små motorcykler.

Der kan sagtens køres sportsligt på en lille kriger

Den 313 kubik store single med 34 Hk er revideret med forbedret og kvikkere gasrespons samt en automatisk tomgangsbooster, der sammen med en Anti-hop kobling skal forhindre uønskede startproblemer.

Stilfuld opdatering af den lille fighter

Nye justerbare bremse- og koblingsgreb giver førere bedre mulighed for at indstille grebene komfortabelt, og sidst men ikke mindst får modellen en LED forlygte og lidt opgraderinger på kåbedelen.

Fra venstre – S1000R, i midten – F900R og til sidst G310R

BMW’s 2021 lineup af nakedbikes ser faretruende godt ud, og vi tjekker det selvfølgelig ud så snart det er muligt.

2 personer snakker om “Ny BMW S1000R og opdateret G310R

  1. Hvem skulle dog have troet at den go’e gamle SV650 “Gladius” temmeligt akavede forlygte skulle danne trend i 2020… Jeg er ikke fan..

  2. Måske blev Gladius sammenlignet for meget med sit “retro” ophav, det er to ret forskellige udtryk at sammeligne.
    Jeg syntes generelt, at BMW’s nye forlygter er langt mere stilfulde end tidligere, men det er jo altid en smagssag. Med mange af mere de futuristiske designs, ser resultatet langt bedre ud i virkeligheden end på billeder.
    Du må ud og prøve den af 😉

Skriv et svar