Motorcykler designet med kunstig intelligens - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorcykler designet med kunstig intelligens

Bliver motorcyklernes udseende fremover fastlagt af kunstig intelligens?
CO
23/07-2023 kl. 06:03

Motorcykelentusiaster verden over har formentlig hver deres helt egen opfattelse af, hvordan den perfekte motorcykel burde se ud, og mange har måske også gået med en lille drøm om, at lande et job som motorcykeldesigner.

Vi ved dog fra samtaler med adskillige motorcykeldesignere fra forskellige anerkendte motorcykelproducenter, at selvom det er en vildt fed tjans, så er det langt fra verdens letteste job.
For der skal blandt andet tages en masse hensyn til, hvad der er praktisk muligt og hensigtsmæssigt, økonomiske betragtninger er ligeledes i spil, og så er der jo også lige risikoen for, at alle andre mener, man har kreeret en rædsel.

Gør det selv
Men vidste du godt, at man faktisk selv kan designe sin drømmemotorcykels udseende hjemme bag computerskærmen, og at man hverken behøver at være ret god til at tegne eller specielt teknisk velfunderet.
Alt det kan man nemlig få hjælp til næsten uden at røre en finger.

Alle kender velsagtens til tidens fremadstormende AI eller kunstig intelligens, som skoleelever angiveligt er begyndt at bruge i stor stil til deres skoleopgaver, men såmænd også kan håndtere andre opgaver.

Bikes I Like
Det har Paul Van Gaans, som er manden bag YouTubekanalen Bikes I Like demonstreret i en video med titlen I asked AI to design the Perfect Motorcycle!, hvor han, som titlen angiver, har bedt den kunstige intelligens om at designe en række motorcykler.

Se videoen nedenfor hvor Paul fik meget varierende resultater, da han bad den kunstige intelligens om at designe en række forskellige motorcykler.

Selvom den kunstige intelligens i Paul’s tilfælde designede motorcykler behæftet med en række tekniske og praktiske mangler og fejl, så må man ikke desto mindre sige, at i hvert fald nogle af modellerne fremstår med et innovativt cool udseende.

Visuelle udtryk som måske ingen eller kun ganske få menneskelige designere i deres vildeste fantasi kunne forestille sig, og videoen kunne måske inspirere til, at vores læsere selv kunne hygge sig lidt med designe deres egne drømmemotorcyklers udseende med assistance fra AI.

Set fra en lidt anden vinkel, så er det et faktum, at AI er et af tidens helt store samtaleemner.
Et af elementerne der ivrigt debatteres, er centreret om, om eller hvor mange jobs der trues i den sammenhæng.
Derfor er det også nærliggende at fundere over, om eller i hvor høj grad fremtidens motorcykler designes af AI.

Er det helt i orden, hvis kommende motorcykler bliver slutprodukter afledt af en stribe nuller og ettaller, eller bør vi insistere på menneskelig opfindsomhed og kreativitet, når nye motorcykler designes.
Hvad mener du?

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start