Video: Kawasaki H2's elektriske konkurrent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kawasaki H2's elektriske konkurrent

350km/t elmotorcykel kan indregistreres
CO
13/11-2018 kl. 06:00

Lightning LS-218 herover er noteret for en officiel tophastighed på 218 mph.

Markedet for eldrevne køretøjer er i vækst, og et voksende udbud af både fire og tohjulede modeller, vidner om at alle ønsker en bid af kagen.

Vi ser jævnligt nye producenter og iværksætter-virksomheder poppe op, med mere eller mindre langtidsholdbare projekter.

Etablerede producenter af el-motorcykler som eksempelvis Zero har netop præsenteret 2019 nyhederne, men også etablerede motorcykelproducenter som traditionelt anvender forbrændingsmotorer er hoppet med på vognen. Vi så senest ved EICMA 2018 i Italien den nye Harley-Davidson LIWE WIRE, og det varer nok ikke forfærdeligt længe, inden samtlige producenter har en eller flere “ellerter” i modelprogrammet.

Vi der er vokset op med forbrændingsmotorer, ser ofte på det nymodens el-motorcykel pjat med en vis – synes vi selv – naturlig skepsis. Men man kan ikke standse udviklingen, og måske er det ved at være på tide at se på sagen med friske øjne.

Jo, vi kommer til at mangle lyden fra udstødningen, og de fedtede fingre når der skiftes motorolie. Men dem der tror vi kommer til at mangle effekt når motorcyklerne bliver elektrificerede kan godt tro om igen. Kendetegnede for el-motorcykler, er det absurde moment fra lave omdrejninger, og flere producenter er allerede klar med ret potente modeller. Se bare her hvad Kymco præsenterede på EICMA 2018.

MagaCin har tidligere omtalt den amerikanske Lightning LS-218. Modelnavnet er et hint til motorcyklens performance, for topfarten opgives nemlig til 218 mph hvilket svarer til lige knap 351 km/t.

Læg dertil et moment på 228Nm helt fra kælderen, så burde de fleste være klar over at det her er en seriøs legekammerat.

Som du ser i videoen øverst, har Lightning LS-218 tidligere klokket imponerende hastigheder på Bonneville Salt Flats, og herunder ses et kørepas i hyggetempo på Bonneville i 2017.

Nu er producenten imidlertid i gang med at videreudvikle LS-218 modellen. Projekt går for tiden under navnet LS-2??

Jo, jo… spørgsmålstegnene i modelnavnet skal velsagtens udskiftes med tallene fra en ny hastighedsrekord, så vi forventer snart at se en ny eller opdateret model fra Lightning der kan køre ordentligt hurtigt.


Hvis du googler kombinationen Kawasaki H2 og Lightning LS-218, så finder du hurtigt ud af at kombattanterne har et uafklaret mellemværende.

Den tidligere SSP verdensmester Keenan Sofuoglu ramte 400km/t på speedometeret da han i sin tid krydsede Osman Gazi Broen i Tyrkiet, men det var på en Kawasaki H2R som ikke er let at få indregistreret. Gademodellen Kawasaki H2 har ved flere lejligheder dystet mod Lightning LS-218, og man må sige at begge modeller kan skynde sig. Se videoen her hvor en Kawasaki H2 i år skydes af på Bonneville. 

Åh, det skal vist også lige nævnes. Amerikanerne kan naturligvis købe og indregistrere Lightning LS-218 til gadebrug. Så vidt vi ved verdens hurtigst el-motorcykel med nummerplade.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start