Se video og galleri: vanvittig japansk MC-styling
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Galleri: Vild japansk MC-styling

Det ligner tegneseriemotorcykler. Men det er hverken karikatur eller photoshop
Mathias B. Høj
11/12-2017 kl. 14:42

Hvis den omsiggribende trend med minimalistiske caféracere strippet for udstyr begynder at kede dig, kan det være du skal tage et kig på den japanske Bosozoku-stil. For den er radikalt anderledes.

Vilde farver og dimensioner, som var motorcyklen blevet trukket i forskellige retninger i Photoshop. Men de er ikke photoshoppede og maskinerne med de meterhøje ryglæn kan rent faktisk køre. Hvordan chaufførerne kan se for de højt placerede kåber, er et åbent mysterium,

Stilen tager ofte udgangspunkt i klassiske Japanske mellemklassemotorcykler som Honda CBX 400 – 550 cc. og lignende, der har fået en voldsom ombygning. Og selvom lydpotten kan være forlænget, er det meget larmende motorcykler – det hører med til imaget. I nedenstående video giver tre af slagsen deres version af dubstep-techno. En slags battle, som også er vigtig at mestre for en rigtig Bosozoku-MC.

Bosozoku-stilen stammer fra motorcykelbander, der ligesom de amerikanske af slagsen opstod efter 2. Verdenskrig. Men i den japanske variant var det ofte kamikazepiloter, der i sagens natur ikke havde nået at udføre deres mission og derfor havde svært ved at leve en normal hverdag. De søgte spænding og det blev i motorcykelbander, med ligesindede, som heller ikke passede i det regelrette, japanske samfund. Og dresscoden er stadig præget af fortiden som piloter. Hvis man er “rigtig” bosozoku, har man pilotlignende støvler og bukser.

Nutildags er det mest teenagere og unge der er med i banderne eller dyrker stilen – i modsætning til motorcykelbander i USA og Europa, hvor gennemsnitsalderen kan være forholdsvis høj. Balladementaliteten er stadig til stede, med hasarderet kørsel, slåskampe, kørsel uden hjelm, våbenbesiddelse og, kan vi se, spektakulære køretøjer.

Hvis du har lyst til at se den tilsvarende styling for biler, kan du se den på MagaCins bilside.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start