Fredagsdokumentar: Kawasaki Z1 900 24-timers hastighedsrekord... Og mange flere - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fredagsdokumentar: Kawasaki Z1 900 24-timers hastighedsrekord… Og mange flere

Her har du en hyggelig lille dokumentar på en halv times tid, som handler om dengang Kawasaki satte 52 hastighedsrekorder på blot to dage i 1973 med modellen Z1 900.
Steffen F. Olesen
18/08-2023 kl. 09:51

Er du bekendt med den lidt over fire kilometer lange tri-oval bane i Daytona Beach i Florida ved du nok også, at det er en bane som er kendt for racerløb af forskellig slags, men som alle har det til fælles, at gaskablet holdes helt stramt.
Og det var netop hertil Kawasaki fragtede tre eksemplarer af den dengang nye Z1 900, for at vise modellen frem til racerkørere såvel som motorjournalister, der alle skulle blive vidne til at flere verdensrekorder blev overgået.

I perioden 13. – 15. marts 1973 ville Kawasaki bevise, at modellen som egentlig blev fremlagt som en komfortabel omend potent touring cykel, ikke blot så flot ud på papiret, men at de omkring 80 heste også kunne præstere i virkeligheden.

So Far So Fast
I den halv time lange dokumentar der er indlejret nedenfor, følge vi holdet og de tre motorcykler, som udover racerkåber, et andet styr, noget skumgummi og en rulle tape, egentlig ikke er meget anderledes end den såkaldte touring motorcykel, som nok i virkeligheden var den motorcykel, der for alvor tog hul på bylden i det japanske superbikesegment.

Frem med de søde fredagssager, og god fornøjelse!

Sammenlagt satte modellen og de involverede sit aftryk på ikke mindre end 52 rekorder, som omfatter verdensrekorden for højeste gennemsnitlige hastighed over en distance på 10 og 100 kilometer, hurtigste omgang på en lukket AMA bane, samtlige amerikanske hastighedsrekorder sat mellem 300 og 2.500 miles, alle amerikanske hastighedsrekorder målt i intervaller på én time mellem 2 og 24 timer efter start, og som nævnt i overskriften verdensrekorden for 24-timers speed endurance med en sammenlagt tilbagelagt distance på lidt over 2.630 miles og en gennemsnitshastighed på omkring 176 km/t.

Og selvom ovenstående velsagtens er ret imponerende i sig selv, så er det også værd at bide mærke i, at der undervejs skulle tankes med en nok knap så hurtig pistol, tjekkes for defekter og skiftes dæk med “gammeldags” manuelt værktøj, hvor sidstnævnte, som du kan se i videoen, godt kunne drille lidt fra tid til anden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start