Farvel til brændstoføkonomi og goddag til... - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Farvel til brændstoføkonomi og goddag til…

Crighton Motorcycles siger, at de ser frem til at se, om man kan fremstille en pålidelig, kørbar og brændstoføkonomisk Wankel-racer, for fart har aldrig været et problem!
Steffen F. Olesen
13/11-2021 kl. 06:00

I starten af denne måned kunne du læse om den ultimative baneracer, for de som ønsker alt lige fra fart og leg, til ustyrlighed og larm!
Modellen går under navnet Crighton CR700W, og er udstyret med en 690 kubiks Wankelmotor med 220 heste som skal drive det lille banejern på blot 129,5 kilo.

Modellen, som blev præsenteret for nylig, er kulminationen af mere end ti års arbejde for Brian Crighton, som står bag virksomheden Crighton Motorcycles.
Brian’s kærlighed for Wankelmotoren har velsagtens noget at gøre med den tidligere stilling hos Norton, hvor han stod for udviklingen af de succesfulde JPS-modeller i slut 80’erne / start 90’erne.

I artiklen der er linket til ovenfor kan du se en video med Brian Crighton, hvor han fortæller lidt om sin fortid og hvordan han satte Crighton Motorcycles projektet i søen, men også en bid fra den officielle præsentation af den seneste model CR700W, samt et par grynede videoer hvor modellen blandt andet er en tur på rullefelt.

Der er ikke de helt store nyheder at finde i denne tekst, så hvis du var på jagt efter det beklager vi. Men efter vi skrev artiklen tidligere på måneden kommenterede en læser; “Prøv bare at forestille jer den lyd den laver”, og det bringer os frem til videoen nederst i artiklen.

Godt nok er videoen herunder af virksomhedens tidligere model CR700P, men det danner et ret godt billede af, hvordan sådan en Wankel-fætter lyder, når den fyres af på en racerbane, og egentlig også når den bare rulle gennem pitten. Og er du sveden det lyder fedt!
Læg også mærke til hvordan den voksne herre i videoen mildest talt bliver ret begejstret, når den hidsige letvægtsracer suser forbi.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start