Et bud på fremtidens tankstation? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Et bud på fremtidens tankstation?

En hollandsk indie ingeniør har fundet på en alternativ måde at tanke sin lille Honda
Steffen F. Olesen
25/01-2022 kl. 06:00

I en verden hvor oliepriserne stiger, og politikerne står klar med skarpladte geværer så snart fossile brændstoffer nævnes, kan det være svært at se en fremtid med vor elskede forbrændingsmotorer.
Planen er, at vi alle skal konvertere til elektriske køretøjer, men når man tænker på, at infrastrukturen på ingen måde er i nærheden af, at kunne løbe lige så stærkt som den teknologiske udvikling samt politikernes planer for hvornår det skal ske, og en elregning som, ud af det blå, kan eksplodere i en sådan grad, at man er nødt til at sikre sig en ministerpost for ikke at gå fra hus og hjem, så er elektrisk drevne motorkøretøjer måske heller ikke løsningen.
Men hvad gør vi så?… Det har en hollandsk gut sit helt eget bud på.

Gijs Schalkx er en hollandsk kunstner, designer og indie ingeniør, der, som du kan se i videoen nedenfor, har opsnust en ret alternativ (men gratis) måde, at fylde tanken på kværnen.
Knallerten, som går under navnet Sloot Motor, hvilket kan oversættes direkte til grøfte motor, er bygget op omkring en gammel Honda PC50, og da der er tale om netop en knallert, er de tekniske specifikationer ikke super ophidsende; specielt ikke efter konverteringen til naturgas.

Motoren er en 49cc 4-takter som leverer 1,75 vilde heste ved 5.750 omdrejninger og har et maksimalt drejningsmoment på armvridende 2,9 Nm ved 3.500 omdrejninger.
Kværnen kan nå en tophastighed på 43 vanvittige kilometer i timen, men når man sætter ovenstående specs sammen med knallertens egenvægt på 83 kilo + førerens vægt, tager det 12,3 sekunder at nå 22 km/t.
Til gengæld er bæstet udstyret med et 12-volts udtag, så du kan få strøm på telefonen mens du venter på at komme op i fart.

Da de fleste af projektets komponenter er hentet hjem fra nærmeste byggemarked, den lokale skoles fysiklokale og skuffen i natbordet, er det ganske tydeligt, at Hr. Schalkx ikke går vildt meget op i udseendet af sit transportmiddel, men derimod udelukkende retter fokus mod alternative drivmidler.
Han skriver også på sin hjemmeside, at der hvor man er på vej hen, intet ønske er om fart. For mere fart er lig med flere kubik, og flere kubik er lig med større forbrug af brændstof.

Nuvel, den lille Honda er på ingen måde køn, og som sagt ej heller særlig ophidsende hvis vi ser bort fra kondom-delen, men historien bag, og idéen med konceptet er faktisk ret interessant.
Det kan du høre mere om i videoen her:

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start