Er du svimmel et skoleprojekt! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Er du svimmel et skoleprojekt!

Et hold elever fra Nederlandene præsenterer deres elektriske superbike
Steffen F. Olesen
03/06-2021 kl. 10:54

Hvis ikke det var dig selv, så kender du i hvert fald én, som synes at skolebænken var super kedelig.
Undertegnede blev i en meget ung alder også træt af at gå i skole, og ville meget hellere blive hjemme for at skrue i knallerten. En tilgang til livet som idrætslæreren gjorde store øjne af, da ruten til det årlige motionsløb gik lige forbi mine forældres gårdsplads, hvor jeg lå med perlegrus i ryggen og olie op over begge ører, i stedet for at være i skole.

Men hvordan ville verden se ud, hvis vi kunne få lov at skrue i skoletiden? Altså lidt mere end vi gjorde i cykelsløjd.
Det ved eleverne på Electric Superbike Twente i Nederlandene.

Billede af Sebastiaan Bors: Delta-XE

Motorcyklen, som du kan se på billedet herover, er et produkt af nysgerrighed, passion og hårdt skolearbejde fra en flok skoleelever i Nederlandene, som gennem årene har bestået af flere hold.
Elevernes mål med projektet er faktisk ret interessant, og måske en smule ambitiøst, men det vender vi lige tilbage til.

Kraftfuld opdatering
Motorcyklen her er døbt Delta-XE, og er en videreudvikling af den model eleverne arbejdede på sidste år.
Forgængeren leverede 150 elektriske heste, men det var tilsyneladende ikke nok til at nå målet, så nu har kraftværket fået en seriøs opgradering. En opgradering som betyder, at man kan hive 50 ekstra hypper ud af samme motor, gå fra 0-100 km/t på under tre sekunder, og præstere en topfart på over 300 km/t.

I denne omgang har eleverne sammensat tidligere holds ingredienser til noget som ligner en ret hurtig fætter, hvor de 576 battericeller leverer samme kraft som cirka 34 elektriske trædecykler.
Batteripakken, som rummer 13,5kWh, vejer det samme som en voksen mand, og er med sine 80 kilo det tungeste individuelle element på maskinen.

En større batteripakke betyder mere energi, og med sine 800 volt er der på den nye model også behov for bedre køling. Dette er opnået ved at montere køleribber på den elektriske motor, som sammen med et separat kølesystem sørger for at holde temperaturen under kontrol.
Det bliver varmt når motoren snurrer ti gange hurtigere end en vaskemaskine.

Billede af Sebastiaan Bors: Delta-XE

Hvad er målet?
Elevernes ønske er, at kreere en elektrisk superbike som er så hurtig og velkørende, at en MotoGP-racer ikke kan følge med, men når man har så ambitiøse planer er det altså en nødvendighed at teste.

Her har Coronaen desværre sat en fod i døren igen, og aflyst de fleste muligheder for netop dette, men der er planlagt et løb i September i Hengelo (Gelderland, Nederlandene).
Et løb som eleverne årligt deltager i, og hvis alt går efter bogen er der planer om at stille op med hele to maskiner.

I mellemtiden bruger de tiden på at hjælpe med at få gang i ERRA (Electric Road Racing Association), som fremover skal organisere et mesterskab for elektriske prototyper med løb i hele verden.

En præsentation
I videoen herunder kan du få et større indblik i verdens nok sejeste skoleprojekt, hvor to elever starter med at præsentere Electric Superbike Twente, for herefter at afsløre den seneste model.
Afsløringen sker ved 5:30.


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start