Da jeg som 16 årig købte min første motorcykel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Da jeg som 16 årig købte min første motorcykel

Den kendte entertainer Jacob Haugaard købte en firecylindret Nimbus motorcykel som 16-årig, da forældrene ikke tillod ham at køre knallert.
CO
28/08-2023 kl. 12:04

Både vandrehistorier, “jeg hørte om en gut…” og personlige beretninger om oplevelser i forbindelse med motorcykler er mindst lige så udbredte som de mere eller mindre mytiske fortællinger fra lystfiskernes verden og mindst lige så underholdende.
Det personlige repertoire af herlige mc-relaterede fortællinger udvides typisk i takt med at dåbsattesten gulnes, hvor nogle af os i sin tid startede med at køre på tunede knallerter, og altid rendte rundt i olieplettet tøj, og vi har nok alle sammen hørt masser af variationer over både hårrejsende, opsigtsvækkende, vanvittige, vildt hyggelige og afsindigt underholdende fortællinger fra andre motorcyklister.
Historien om kammeraten Otto’s gummisko, der pludselig befandt sig nærmest totalt overskåret mellem bagerste tandhjul og kæde på undertegnedes Puch Flagskib må vente til en anden gang.

Fælles oplevelser
Et par oplevelser som alle vi motorcyklister dog har til fælles, er den første tur på motorcykel og købet af den første kværn.
Her kunne undertegnede eventuelt byde ind med historier om den første tur som 10-årig på en Vespa i en grusgrav, den første tur på mc på offentlig vej i en ret ung alder iført læderhjelm med flagrende hagestrop på en 1963 BSA Golden Flash med plunger stel og den fedeste Steib sidevogn (som senere endte på taget på en mark), eller det første køb af en 1976 Honda CB 400 Supersport, som også måtte stå model til en ordentlig dragt prygl.
Men tiden var dengang en anden, og der er vist ingen grund til at berøre emner, som nutidens etat formentlig ville se lidt skævt til.

Jacob Haugaard og hans første mc
Derfor overlader vi scenen til en anden voksen, som for nylig har delt en ret underholdende video på sociale medier med historien om købet af den første motorcykel.
Se videoen nedenfor hvor den folkekære entertainer Jacob Haugaard fortæller, om den Nimbus motorcykel han købte, da forældrene ikke tillod ham at få knallert som 16-årig.

Jo, jo…. Jacob Haugaard har altså haft plads i motorcyklisternes fællesskab, omend introduktionen til motorcyklismen nok er forløbet lidt anderledes end for flertallet.
Et tidligt bevis på Jacob Haugaard’s kreativitet og opfindsomhed, som vi efterfølgende har set utallige eksempler på, og som dengang førte til, at han alligevel fik lov til at køre knallert.
Vi holder ham ansvarlig for det seneste højlydte brede grin.
Man ville godt have været en flue på tapetet, da Nimbus’en væltede henover den begejstrede ungersvend, og benzinen pissede ud foran de måbende forældre.
Jamen er den ikke for stor?…. Nej, nej det er den sørme ikke.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start