Allen Millyard og Henry Cole's nye Guinness World Record - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Allen Millyard og Henry Cole’s nye Guinness World Record

Fastest speed on a tandem motorcycle noteret for 295,31 km/t hos Guinness World Records i Maj måned, men Allen Millyard mener, at hans Viper V10 har potentiale til mere.
CO
30/08-2023 kl. 05:45

En Guinness World Record må absolut være værd at dele med omverden, og det var lige præcis hvad navnkundige Allen Millyard og den engelske tv-vært Henry Cole gjorde for ganske nylig, da de fik overdraget deres personlige Guinness World Record certifikater.

25. Maj 2023 blev de to engelske kendisser noteret for Fastest speed on a tandem motorcycle hos Guiness World Records, hvilket med lidt god vilje kan oversættes til hurtigste hastighed på motorcykel med passager.

De to englænderes nuværende rekord på 183,5 mph (295,31 km/t) – som blev målt på Elvington Airfield i England, der blandt andet er kendt for sine Straightliners events – sletter det amerikanske par Erin Hunter og Andy Sills rekord på 181.42mph (291.98kmh) fra 2011 på Bonneville Salt Flats i USA, og man skal nok have mere end almindeligt travlt, hvis man overvejer officielt at slå Allen Millyard’s og Henry Cole’s seneste rekord.
For Allen Millyard mener, at den ret specielle hjemmebyggede motorcykel som blev brugt til rekordforsøget sagtens kan spadsere 200mph med en anden gearing.

I forbindelse med rekordforsøget var motorcyklen nemlig gearet til 225 mph ved 5000 omdr., og Millyard er overbevist om, at 200 mph sagtens kan nås, hvis motorcyklen geares til lige præcis 200 mph ved 5000 omdr.

Se videoen Allen and Henry set a new Guinness World Record on the Viper V10 fra rekordforsøget, som Henry Cole for ganske nylig har delt på YouTube kanalen Henry Cole TV.

Og under dette afsnit kan du se den lidt længere video Millyard Viper V10 safety checks, and two up land speed attempt, som Allen Millyard har delt på sin egen YouTube kanal.

De to englænderes rekordforsøg blev altså som afsløret ovenfor gennemført på Allen Millyards Viper V10, der er udstyret med en 8000cc V10 motor, og som du blandt andet kunne læse om her på MagaCin helt tilbage i 2009 i artiklen Gale englændere.

På MagaCin findes et bredt udvalg af artikler med Allen Millyards fantastiske kreationer, og vi har med jævne mellemrum linket til englænderens omfangsrige YouTube kanal, hvor man eksempelvis også finder videoerne Millyard Viper 8 Litre V10 Motorcycle – Part 1 og Millyard Viper V10 motorcycle – Maintenance and test ride, hvor sidstnævnte kan ses under dette afsnit.

Der burde ikke herske den store tvivl om, hvor vidt Allen Millyard har forstand på at skrue i motorcykler, og englænderen magter altså også selv at køre både ganske almindeligt og ret hurtigt på de hjemmebyggede kreationer.
Knap 300 km/t lyder måske umiddelbart knap så imponerende for nogle motorcyklister, for vi er formentlig en hel del, som ved flere lejligheder har kørt pænt hurtigere end det på mc.
Det sker typisk på serieproducerede motorcykler, men Allen Millyard gennemfører altså den slags projekter på sin hjemmebyggede motorcykler… og altså også med passager.

Mon ikke der skulle en vis portion overtalelse til, hvis kæresten eller fruen havde nogen anelse om, at det var den slags hastigheder, som var planlagt til den forestående køretur?

Det skal vi da holde øje med
Stort tillykke til både Allen Millyard og Henry Cole med deres Guinness World Record.
Det bliver interessant at se, om de to gale englændere selv på et senere tidspunkt slår deres egen rekord, og mindst lige så spændende at følge hvilke herlige hjemmekonstruerede motorcykler Allen Millyard byder på i fremtiden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start