Test: Storgaaard Aries Hoodie med kevlar
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Lækker hættetrøje med kevlar

Hættetrøje til trendy caféracer eller lædervest
Mathias B. Høj - foto: Peter Bysted Kidmose
22/06-2018 kl. 12:18

Ægte bøllefrø kører med hættetrøjer. Det ser lige tanden mere rebelsk ud, end en tilsvarende tekstiljakke. Storgaard har luret trenden og har fået fremstillet en hættetrøje, eller Hoodie som det hedder, specifikt til brug under motorcykelkørsel. Dvs. at den er lavet i materiale der skal yde en form for beskyttelse under styrt – og ikke kun beskytte mod vind og solskoldning. Men uden det kiksede og  tisgule reflekterende udseende, som tekstikjakker ofte tilbyder.

Materiale

Hoodie'n er fremstillet af DuPont kevlarfibre i inderforet, som skulle være slidstærkt ved uønsket asfaltkontakt. Det yderste lag både ligner og føles som mere almindeligt “hættetrøjemateriale”.

Til skulder og albue er der bløde CE-mærkede beskyttere og i ryggen er en aflang lomme, som der ligeledes kan sættes beskyttelse i. Det kan naturligvis tilkøbes.

Der er to yderlommer og to inderlommer, hvor sidstnævnte er med lynlåse.

Selve hætten kan lynes af, så den ikke flagrer i fartvinden. Der er to kraftige elastikker ved ryggen til at fæstne i MC-bukser.

Hvordan er hoodie'n i brug?

Den er god. Faktisk så god, at undertegnede ikke rigtigt har kørt i andet på de varme forårs- og forsommerdage, hvilket insektresterne på billederne kan bevidne. Der er en vis kølende luftgennemstrømning til de varme dage, men den kan også bruges til at holde varmen på lidt køligere aftener. Så på mange måder minder den om en god, almindelig hættetrøje, men med en vis grad af beskyttelse.

For beskyttelsen er ikke som i eksempelvis et racersæt i læder. Hoodie'n er stor og løstsiddende som hættetrøjer skal være. Men det gør også, at beskyttelsen hurtigt kan blive skubbet væk fra de områder hvor den skulle beskytte ved et styrt. Så selvom kevlar kan være slidstærkt, er der stadig risiko for en del knubs.

Omvendt bliver man ikke for varm og dermed ukoncentreret på varme dage, så det er en individuel afvejning. Det ideelle vil være at tage beskyttelsen ud og anvende en enduro-rustning indenunder. Selv anvendte jeg en almindelig rygbeskytter, frem for rygbeskytteren der kan sættes i jakken. Den virkede for minimal og sad for løst.

Inderlommerne er store nok til større smartphones og/eller en tegnebog. Yderlommerne kan kun lukkes med knapper og har derfor begrænset anvendelighed under kørsel. Ting kan falde ud.

Hoodie'n har en bred anvendelighed og passer visuelt til mange typer motorcyklister. Café-racerne i storbyerne vil sætte pris på det street-orienterede udseende, men også de der kører med lædervest vil nyde, at den ikke varmer mere end den gør. Og at der tilmed er beskyttelse med i pakken.

Storgaard Aries Hoodie kan købes ved x1.dk og koster 1795 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start