Test: Innovv C5 WiFi kamera til motorcykel
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Innov C5 kamera til MC

Wifi-kamera til MC - men mest som dashcam
Tekst og foto: Nicolaus Johansen
23/06-2018 kl. 07:17

Innovv C5 er et kamera til at montere fast på motorcyklen. Hvad man kan bruge det til, vender vi tilbage til. I æsken er der kamera, strømomformer og optageenhed. Derudover skal man have skaffet sig et mikro SD kort, før man kan give den som MC-verdens svar på Steven Spielberg. Alle de enkelte dele i sættet er relativt små, så det er nemt at finde plads dem på motorcyklen, samt at montere dem. Det mærkes tydeligt, at produktet er lavet med MC-brug for øje og alle dele er naturligvis også vejrbestandige. Når det gælder tilkobling til cyklens ledningsnet, kan det måske være en ide at bede hjælp, hvis man ikke er helt sikker på hvordan det skal gøres.

Ideen med Innovv C5 er, at kameraet tænder og slukker sammen med motorcyklen, uden at man skal foretage sig noget. Det peger også i retning af producentens primære mål med kameraet, nemlig anvendelse som et såkaldt “dash-cam”. Kameraet optager altså hver gang du er ude at køre. Skulle man så være involveret i et uheld, kan man dokumentere episoden med videoen fra kameraet. Innovv C5 optager i bidder, som selv kan indstille længden af. Standard er 3 minutter. Når SD kortet så er fuldt, slettes de ældste optagelser først. 

Man kan også indstille kvaliteten af optagelserne. Så hvis man vil bruge kameraet til at filme sine søndagsture eller større eventyr, kan det gøres i 1080p, hvilket selvfølgelig fylder mere på kortet. Har man lyst til at kommentere de selvsamme eventyr, kan det også lade sig gøre. Der er nemlig mikrofonindgang i optageren, hvilket er en fin detalje. Har man ikke sat mikron til, optages der alligevel lyd med den interne mikrofon. Da optageren typisk sidder godt gemt under f.eks. sædet, undgår man generende vindstøj. Nogen fuldfed HiFi oplevelse bliver det dog ikke, men man kan da høre hvad der foregår. 

Når man gerne vil se de videoer man har optaget, kan man vælge enten at tage SD-kortet og sætte det i en computer. Man kan også vælge at bruge appen fra Innovv. Det er produktets akilleshæl. Den virker ikke særligt gennemarbejdet. Man skal forbinde sig til enheden via WiFi, men det er ikke altid lige til. Faktisk lykkedes det mig ikke at få min egen telefon tilkoblet. Jeg havde bedre held med konens. Med hendes kunne jeg tilgå indstillingerne og rette i dem, men jeg fik aldrig hul igennem til live videodelen. Så Innovv skal gøre sig noget mere umage med deres software. 

Sættet koster 2000 kroner. Cirka det samme som et godt actionkamera. Hvilken løsning skal man så vælge? Det kommer an på ens behov. Vil man bare have bekymringsfri optagelse af den daglige kørsel eller sommerferieturen, er Innovv C5 helt sikkert noget for dig. Hvis man altså kan leve med den halvdårlige app.

Er man mere til at klippe spændende film sammen a la den føromtalte Speilberg, er man bedre tjent med actionkamera løsningen. Her er fleksibiliteten noget større, men så man skal selv huske at tænde, slukke og lade skidtet. Det klarer C5 for dig.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start