Nolan N70-2X: En forbløffende schweizerkniv - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nolan N70-2X: En forbløffende schweizerkniv

Allerede ved udpakningen fik vi et særdeles positivt førstehåndsindtryk af hjelmen, som vil blive testet godt og grundigt, både herhjemme og i udlandet, gennem de kommende måneder
CO
02/04-2022 kl. 07:14

Hvad pokker gør man lige vedrørende beklædning og styrthjelm, når der er udsigt til at køre motorcykler fra vidt forskellige segmenter samme dag.
Man kan naturligvis vælge at iføre sig den beklædning og styrthjelm der gennemsnitligt bedst passer samtlige segmenter, men det er nu også meget hyggeligt, at være iført passende grej.

Dedikeret beklædning og hjelm
Mange ville nok vælge heldragt i læder, racerstøvler og hyper aerodynamisk FIM godkendt styrthjelm til banebrug, praktisk og måske vandtæt beklædning samt klaphjelm med indbygget solbrille til langturen, lidt mere casual beklædning og pilot hjelm til den korte afslappende hyggetur ned på havnefronten, og dedikeret Adventure beklædning samt dedikeret offroad styrthjelm hvis turen går udenfor alfarvej.
Mange af os har da også både beklædning og handsker, som er målrettet de forskellige årstider, og nogle har såmænd også flere forskellige typer styrthjelme.

Styrthjelm
Men hvad gør man lige vedrørende styrthjelm, hvis man skal køre ret forskellige motorcykler under vidt forskellige konditioner samme dag langt fra hjemmet.
Stints på offentlig landevej, stints i terræn på løst underlag, og afslappet urban cruising.
Den åbenlyse løsning er nok at vælge den styrthjelm, som passer bedst med størstedelen af dagens kørsel.
Man kunne jo eventuelt også vælge at medbringe, hvad der svarer til styrthjelmens Schweizerkniv.
Selv om hjelmen langtfra er en nyhed, så kunne man jo eksempelvis medbringe en Nolan N70-2 X.
En multifunktionel styrthjelm der kan ombygges på stedet, så den passer til varierende forhold.
Se Nolans lettere bedagede introduktionsvideo til styrthjelmen med de mange praktiske multifunktionelle løsninger nedenunder.

Her på redaktionen synes vi, at en styrthjelm der med et snuptag kan modificeres til flere vidt forskellige formål lyder rigtig spændende.
Så derfor er der investeret i et eksemplar af styrthjelmenes schweizerkniv, der kan bryste sig af ikke mindre end 8 forskellige konfigurationer.

Nolan N70-2 X kan konfigureres på otte forskellige måder

Allerede under udpakningen af den nyerhvervede Nolan N70-2 X blev vi positivt overrasket, og synes faktisk ikke videoen længere oppe yder hjelmen passende retfærdighed.
Men det gør slet ikke noget, når oplevelsen overstiger forventningerne.
For vi havde nok ikke sat os godt nok ind i tingene, da vi med tilfredshed noterede os, at der også fulgte blænd-dæksler med både til visirets fæste, til fastgørelses-hullerne for kæbepartiet, og sågar også en blændprop til toppen af styrthjelmen, når skyggen er afmonteret.

Leveres komplet med pinlock og alle nødvendige blænd-dæksler

Efter en lynhurtig udpakning, gik der ca. et kvarters tid med at afprøve samtlige konfigurationer, og det foregik helt uden at læse nogen form for instruktion.
De to knapper indvendigt på kæbepartiet holdes nede for at afmontere delen, skyggen skrues af med to vridere på hjelmens sider og en plastic skrue i toppen, og visiret afmonteres med et snuptag ved at trække i to fjederbelastede låse.
Det er den onde-lyneme nemt og intuitivt, og det er akkurat lige så ukompliceret at samle hjelmen til fuld offroad konfiguration igen.
Specifikationerne nedenunder er sakset fra danske MotoStore‘s hjemmeside, hvor man også kan se at crossover-hjelmen koster Dkr. 2.998,-

Nolan N70-2X

Nolans top crossover hjelm med aftageligt kæbeparti og er et oplagt valg til både on/off road kørsel.

Fatures
– Ultra bredt visir giver et bedre udsyn og øger derved sikkerheden.
– Pinlock anti.dug indervisir
– Indbygget solvisir med UV beskyttelse (400 nanometer)
– Airbooster teknologi der sikrer optmail ventilation og giver en øget komfort
– Microlock hagelås
– Clima comfort system, der i samarbejde med giver en perfekt luftgennemstrømning i hjelmen
– Neck-roll der er vaskbar, justerbar
– Forveredt til N-COM kommunikations system (kompatibel med B901L R og B601 R)

Federe end specifikationerne viser
For dem der eventuelt funderer over, om hjelmen både er godkendt som lukket og åben hjelm, kan vi henvise til videoen længere oppe samt Nolan’s website, hvor vi informeres om, at hjelmen er både P og J godkendt.
Førstehåndsindtrykket af hjelmen få timer efter udpakningen er helt i top, hvor det især værdsættes hvor enkelt og lynhurtigt hjelmen ombygges.
Og så er det ret fedt, at pinlock er monteret ved levering, det er egentlig også en ret lækker feature, at den indbyggede solbrille sænkes i hak, og at den returnerer til udgangspositionen ved tryk på en selvstændig udløser.
Og så gør det forresten slet ikke noget, at der er monteret en pænt stor elastisk vindbreaker, som når et pænt stykke ind under hagen.

Test af hjelmen snarest muligt
Med det vejr vi har i øjeblikket har vi desværre endnu ikke haft mulighed for at køre med hjelmen, men vender hurtigst muligt tilbage med en opdatering på det punkt.
Så foreløbig må du nøjes med førstehåndsindtrykket af Nolan N10-2X, som muligvis også gør nogle opmærksomme på, at sådan en hjem i det hele taget findes.
Det er godt nok et smart koncept.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start