Hjelmtest - Schuberth SRC-System til deres M1
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hjelmtest: Schuberth SRC-System til M1

Når Schuberth vælger at lancere noget på markedet er det ikke for sjov
Kim Münster
29/01-2016 kl. 15:15

Schuberth er en af de helt store spillere på markedet, når det kommer til hjelme samt tilbehør dertil. Det ser man tydeligt, når man kigger gennem motorsportsverdenen og ser, hvem der båret dem gennem tiden. Derfor er der også stor forventning til dem, når vi modtager en pakke fra dem til test. Denne gang var ikke nogen undtagelse.

Vi har testet Schuberts SRC-system til deres M1 hjelm, som er en åben jet-hjelm. 

Hjelmen er nok mest tænkt til folk med by racer altså streetfighter, cafe-racer eller scooter og den er toppen af poppen indenfor den gren af hjelme, Man kan derfor forstille sig, at hjelmen er tænkt til det unge segment og derved falder deres SRC-system lige ned i kassen med hvad de unge vil have. 

De unge vil have mulighed for det hele, hele tiden. Det har man med Schuberth’s SRC-system. Når man har parret sin telefon med SRC-systemet, så bliver al lyd fra telefonen afspillet i hjelmen. Dvs. at GPS-stemme, musik, telefonopkald, spil, youtube film osv. kommer i hjelmen. Man kan også parre SRC-systemet med f.eks. sin tablet, ipod eller GPS, hvis den har Bluetooth.  

Schuberth M1 kommer fra fabrikken med indbyggede højtalere og to mikrofoner, så når man køber deres SRC-system, er det altså kun selve SCR-enheden man får. Den klikker man blot på bag på hjelmen og så virker den. Næste skridt er så at parre telefonen til SRC-systemet. Det gøres ved hjælp af de tre indbyggede knapper på SRC’en og et hurtig kig på vejledning er det hurtig overstået. I og med at hjelmen kommer med højtalerne og mikrofonerne indbyggede, skal man ikke tænke på at rode rundt med kindpuder og klister højtalerne på inde bagved osv. Det er altså lige til at tage i brug. Dog måtte jeg da lige have hjælp fra en skuretrækker, både da jeg skulle have dækslet af hjelmen og da jeg skulle klikke selve enheden i hak. 

Lyden i hjelmen kommer fra de stereohøjtalere, som er indbyggede i hjelmen. Bevares undertegnede her har hverken gået på musikskole eller har meget finfølende ører, men det er ikke nogen akustisk oplevelse, man får i hjelmen, men er udmærket og hvad man kan forvente. Der sidder to mikrofoner i hver siden af hjelmen, som gør at man kan tale enten i telefon eller med andre kørere undervejes på turen. Jeg prøvede den kortvarigt indenfor og først efter jeg havde sat følsomheden op i den tilhørende app, kunne folk høre hvad jeg sagde i telefonen og det var vel og mærke indenfor uden vindstøj osv.  

Når man parrer systemet til sin telefon, kommer den op og foreslår at man henter appen SmartSet. I den app, kan man indstille forskellige ting såsom følsomhed, sprog og se batteriniveauet, som de lover, kan holde op til 8 timer på en opladningstid på 3 timer. Appen kunne de godt have brugt noget længere tid på. De skriver, at den lægger op til, at man kan fortage telefonopkald fra den, høre radio m.v., men det virker ikke i appen. Det er også ligegyldigt, da man blot kant benytte de normale apps til formålet. 

Schuberth SRC-system til deres M1 hjelm er et rigtig godt produkt. Det er solidt og godt snittet og gennemført og når man først har vænnet sig til det, virker det nærmeste uundværligt i hverdagen. Og med en pris på 1399.- kr. er det god investering til hverdagen. Dog koster den 2199,- kr. hvis du vil have mulighed for at parre den med andre SRC systemer. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Hjelmtest: Schuberth SRC-System til M1

  1. En lille men vigtig rettelse! 1399.- er for et Mono sæt til een hjelm! 2199.- er et sæt til to hjelme, som forøvrigt er parret fra boksen. SRC systemet snakker sammen med alle andre systemer fra Schuberth og Cardo – der er altså IKKE en meromkostning for at snakke med andre!

Skriv et svar

Giver børn en ny start