Test af Ryno Fender ideen - Flemming Truelsen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test af Ryno Fender ideen

Efter med stor interesse at have læst artiklen om Ryno Fender på Magacin.dk tidligere på året, blev jeg enig med mig selv om at give det en chance
Flemming Truelsen
02/09-2014 kl. 11:30

Med snart 25 års køre erfaring som gadekører, racerkører og de sidste 6 år som mc-instruktør, mener jeg selv at jeg har mødt en del spændende mc-lir gennem tiderne. Langt fra alt sammen med den store anvendelighed, så jeg havde en del skepsis da jeg læste artiklen.

Som racerkører opnår man gennem årene en vis ekspertise i at reparere knækket glasfiber, så jeg besluttede mig for at lave en lille Ryno Fender kopi selv, inden jeg gik ud og investerede i den ægte vare. Bare lige for at sikre mig jeg ikke købte katten i sækken. 50 kr. til lidt glasfiber og et par timers arbejde ville jeg gerne investere for at få afprøvet teorien.

Ryno Fender teorien går ud på at lede luften udenom det store ”hul” i kåben hvor køleren sidder og derved undgå en stor del af den voldsomme turbulens, der skabes under kørslen. Da ikke al luft ledes udenom, skulle der stadig være rigeligt til at køle motoren tilstrækkeligt.

Forsøgs maskinen blev min gamle Honda Fireblade fra 1993. Den var en oplagt kandidat, da den laver en del turbulens omkring hjelmen når man kommer lidt op i fart.

Og resultatet? Intet mindre end fantastisk! Der er ingen turbulens omkring hjelmen mere. Overhovedet. Vindstøjen er der stadig, men nu på et noget andet niveau. Men det her med at kunne sidde ret op og ned på sin mc ved rask motorvejs hastighed uden at ens hoved bliver rykket fra side til side er virkelig rart.   

Jeg har ikke nogen tophastigheds målinger med skærmen monteret, men Ryno Fender påstår på deres hjemmeside at det også giver lidt på toppen. Det virker rimelig troværdigt, da turbulensen og dermed vindmodstanden lader til at blive nedsat betragteligt.

Køleeffekten lader også til at være tilstrækkelig, selvom der bliver ledt noget mere vind udenom fronten på mc´en. Jeg har i hvert fald ikke kunnet observere nogen ændring i temperatur når jeg kører.

Er der så nogle ulemper? Tja, køn er den jo ikke, men hold da op hvor den virker! Så de varmeste anbefalinger herfra og nu må jeg vist hellere komme på nettet og få bestilt den ægte vare.

Tidligere MagaCin artikel findes her.

Ryno Fenders hjemmeside adresse er: www.rynofender.com

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start