Skift udstødning på motorcyklen - fuldt lovligt
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skift rolig lyddæmper på motorcyklen

Det er fuldt lovlig når det gøres rigtig
Tommy Rønn
26/08-2013 kl. 10:15

MagaCin får mange spørgsmål vedrørende udskiftning af lyddæmper på motorcykel. Er skift er fuldt lovlig bare simple regler følges.

En lyddæmper skal altid være godkendt til gadekørsel, hvis den skal være lovlig i dansk trafik. Simpelt er det at undersøge om en lyddæmper er lovlig. Kig efter et stort E som er godkendelsen. Lyddæmpere uden dette E er ikke lovlige på landevejen. Nogle lyddæmpere er enddog udstyret med teksten “Not For Road Use” og er naturligvis ikke lovlige i trafikken.

Flere lyddæmpere er udstyret med en såkaldt DB killer. Når denne udtages er lyddæmperen ikke lovlig mere. Derfor skal denne være monteret konstant når der køres i offentlig trafik. En DB killer må kun udtages når der køres på lukkede anlæg.

Købes en brugt motorcykel, er det vigtig at undersøge om maskinen har en E mærket lyddæmper med i handlen. Uden en sådan kan det blive en umulighed at få maskinen godkendt i synshallen.

Altså, E mærke og eventuel DB killer monteret. Så er du fuldt lovlig.

Del med en ven

0 personer snakker om “Skift rolig lyddæmper på motorcyklen

  1. Dog skal man lige være opmærksom på om der originalt er monteret katalysator i udstødningen for så kan det da ikke være lovligt at eftermontere et uoriginalt system uden? hvis man kikker på systemer til Blackbird står der på mange slipon potter at de dækker fra 97' – 06' men fra 01' er der monteret kat i bagpotterne som man jo fjerner, og dermed har man jo lavet en konstruktiv ændring på udstødningen!, det er ikke for at fluekneppe, men engang imellem bliver man stoppet af en betjent der har forstand på motorcykler
    Mvh Jan Funch Nielsen

  2. JFN. Flere uoriginale slip-on potter fås også med enten indbygget kat eller kat i et lille mellemstykke som monteres umiddelbart før potten (bla. Acrapovic til Bird'en)

    Mvh.
    Niels

Skriv et svar

Giver børn en ny start