Sådan bliver eventyret bedst - Bedste adventure dæk
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sådan bliver eventyret bedst

Eventyrmaskiner er populære, men de går bedst på de rigtige sko
Tommy Rønn
26/08-2015 kl. 16:00

Tidens mest populære motorcykeltype er utvivlsomt eventyrmaskinerne, og netop på en eventyrmaskine er dækvalget ekstra vigtig. Den valgte dæktype skal passe til kørestil og rejsemønster, hvis eventyrmaskinen skal blive en god kammerrat i hverdagen.

Mange bruger kun deres eventyrmaskine til simple rejser, hvor alt kørsel foregår på motorveje, eller større landeveje. Til et sådan kørselsmønster kræves naturligvis slidstærke retningsstabile dæk, der holder motorcyklen på ret kurs kilometer efter kilometer.

For andre er transportstrækningen mod feriedestinationen den kedelige del, og de føler først de lever når de krogede bjergveje er indtaget. For dem er det altså svingegenskaberne der er det vigtigste. Den slags motorcyklister kræver naturligvis bid og livlige retningsskift fra et dæk.

De vilde eventyrer sætter kompaskursen, og følger denne. De kører både grus, asfalt og regulær offroad, hvorfor deres dæk skal kunne klare alt. Desværre findes ingen perfekte multikunstnere, men et perfekt eventyrdæk til alt slags eventyrkørsel er et dæk der ikke falder igennem i nogle kategorier.

Vores vurdering er at de bedste adventure-dæk i markedet anno 2015 er som følger:

Til sving og leg: Pirelli Scorpion Trail 2

ST2 sætter helt ny standard for svingvillighed og vedhæftning i et sæt adventure-dæk. De bider som de bedste sportstouring-dæk, og er svingglade som flere sportsdæk. Med ST2 monteret bliver en eventyrmaskine til en frisk legekammerrat på de krogede veje. At ST2 også er fantastiske på våde veje gør kun dette dæk bedre. Desværre er alt ikke i top. ST2 slides og gør motorcyklen nervøs på motorvejen

Til lange transportstræk: Bridgestone A40

Ud af motorvejen kører A40 snor-lige, uden gummiet rives af. Selv efter mange timer kører de stadig 100% stabilt, og slid er næsten usynlig. Bridgestone A40 vil elskes af alle dem der bruger deres eventyrmaskine som motorvejs-touring-MC, og dem er der mange af. Desværre betyder den store retningsstabilitet også tab af svingvillighed. A40 kan føles træge når hurtige sving skal angribes. Det føles næsten som har maskinen taget på i vægt.

Til ægte eventyr: Mitas E-07

E-07 giver aldrig op. Dette dæk kommer frem over alt, uanset hvilket underlag det udsættes for. Kun det mest genstridige mudder kan sætte sig i mønsteret, og derved forringe vedhæftningen. På landevejene tilbyder Mitas E-07 forbavsende god vedhæftning, og selv rimelig tempo foregår uden udskridninger. Kun gasgivning under nedlægning, ud af sving, kan ende i en forskrækkelse. E-07 er rimelig retningsstabile, men mange kilometer på motorvej slider en del på det grove mønster. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start