MC-sikkerhed: Ny airbag fra Dainese ved EICMA
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny airbag fra Dainese ved EICMA

Ledningsfri Airbag vest fra Dainese
CO
02/11-2012 kl. 11:14

Når EICMA motorcykeludstillingen i Milano om få uger løber af stablen, er der som traditionen foreskriver ikke kun motorcykler på dagsordenen.

Her præsenteres også en alenlang række motorcykelrelaterede produkter, herunder forskellige midler til mc-pleje, eftermarkedsudstyr, beklædning og personligt udstyr med mere.

Under kategorien personligt udstyr, præsenterer den italienske producent Dainese en ny airbag sikkerhedsvest, der ikke udløses af en navlestreng fysisk forbundet med motorcyklen.

Vi har tidligere set konceptet i aktion i racerkørernes MotoGP klasse, hvor det tydeligt fremgik at kørere udstyret med airbag i racerdragten blev usædvanligt bredskuldrede under og efter et styrt.

Videreudviklingen som introduceres ved EICMA, henvender sig specifikt til vi almindelige dødelige brugere som fortrinsvis kører på offentlig vej; men kræver montering af komponenter på motorcyklen.

Sættet består af en vest som monteres over førerens normale beklædning og sikkerhedsudstyr, et bruger interface med ECU/styreboks som monteres nær motorcyklens instrumentering, et sæt accelerations følere som monteres på mc’ens forgaffel og en nedlægningsvinkel måler som monteres under sædet.

Ifølge Dainese er der ingen risiko for at airbaggen udløses i utide, og producenten har taget store skridt for at sikre optimal funktion.

Et certificerings program udviklet i samarbejde med det strikse tyske TÜV, indeholder derfor mere end 800 forskellige tests af produktet.

Man skulle være et skarn for ikke at byde ethvert sikkerhedsrelateret initiativ velkommen, men som i mange andre sammenhænge er her også en pris at betale.

D-Air vil angiveligt kun blive solgt gennem autoriserede ”D-Stores”, som også står for monteringen.

En opladning af vestens interne batteri holder 30 timer, og kræver derefter opladning via USB lader.

Vesten indeholder et SIM kort som kommunikerer med ECU/styreboksen, så vesten fungerer altså udelukkende på den motorcykel som kommunikerer med den matchende ECU/styreboks.

Absolut et spændende tiltag som det bliver interessant at stifte bekendtskab med ved EICMA messen, og det bliver mindst lige så spændende at se om danske motorcyklister tager denne idé til sig, når vesten bliver lagervare sidst på året.

Fremover tilbydes vi altså en ledningsfri airbag vest som kan leveres i gul og sort, og prisen er foreløbig opgivet til € 750,- for vesten, hvor sensorerne koster yderligere €460,- for hver mc den skal anvendes med.

Hvad mener du?

Har Dainese ramt plet med denne vest, eller bliver den for dyr og bøvlet? 

Del med en ven

0 personer snakker om “Ny airbag fra Dainese ved EICMA

  1. Kanon initiativ bare for dyr i forhold hvad andet sikkerhedsudstyr koster. måske hvis forsikringsselskaberne gav yderligere rabat når man bar sådan en vest at det ville blive en success.

  2. Mick … en airbag er måske meget relevant for nogen jeg siger ikke den er for dyr, jeg mener bare for de MCíster som køre ordentligt kan der købes meget fornuftigt og sikkert udstyr til egensikring for det beløb du må slippe for en airbag. Det er 1210 Euro omregnet til DKR med faktor 7,5 er det 9075,00

    Dette sammenholdt med den enkeltes kørestil så vil den være mere relevant for nogen fremfor andre.

Skriv et svar

Giver børn en ny start