Motorcykelhjelm Arai VX-3 - Hjelmen til det populære
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hjelmen til det populære

Arai VX-3 tilbyder fantastisk komfort
Tommy Rønn
21/07-2011 kl. 12:30

Meget populære motorcykler anno 2012 er utvivlsomt, enduro, motard, adventure og multikunstnerne. Det beviser BMW flot med deres GS modeller, Suzuki med deres V-Strom maskiner og Yamaha med deres XT udgaver.

Det er altså populært at være høj og langbenet, at kunne tilbyde god siddestilling med godt overblik og overlade styringen til chaufføren via et bredt styr.

Til ovenstående type maskiner er MX hjelmen ofte at foretrække. En fullface-hjelmtype uden visir, men med skygge. Vi har gennem nogen tid kørt med Arai VX-3 på både motard og enduro maskiner.

Der er en grund til professionelle motard, enduro og motocross-piloter vælger MX hjelme. De giver et drøn godt udsyn, da de ikke indeholder et slørende visir og så føles de lette. Vores Arai havde en vægt på 1300 gram.

VX-3 tilbyder en imponerende pasform. Vi kan naturligvis ikke love det forholder sig sådan for alle, men vi passer normalt hjelme som Shoei, Schuberth, AGV og andre af de populære, så man må formode at også andre danskere vil finde denne Arai VX-3 behagelig.

Hjelmen er næsten støjfri på vores hoved. Når vi først fik monteret Scott brillerne, forsvandt vindens susen. En stilhed selv mange fullface hjelme må misunde den. Det skal dog siges, at hastighederne aldrig var vilde, da alt kørsel med hjelmen foregik på maskintyper der ikke gider motorvej.

VX-3 har et utal af ventilationsmuligheder. Man fornemmer straks VX-3 er udformet efter de professionelles ønsker. Motorsportsudøvere sveder og arbejder, så de vil have gode udluftningsmuligheder.

Vi brugte VX-3, udstyret med en Scott brille til 300 kr. At bruge rigtige briller tæver visirløsningen med flere længder. Udsynet er langt bedre, grundet den mindre afstand mellem øjne og glas, og komforten er i top. Eneste problem er at glasset ikke kan vippes væk ved pause, men efter lidt tid glemmer man dette problem.

Arai VX-3 er en pokkers god hjelm, der dog har en svaghed, nemlig prisen. 5.000 kr. for en hjelm er rigtigt mange penge, og den koster endda 1.000 kr. ekstra i specielle bemalinger. Oven i prisen skal yderemere tilføjes 200-500 kr. til et par briller, så noget samlet prishit bliver dette aldrig.

Kører man en af de højbenede, og har man pengene, fås en rigtig fed hjelm i Arai VX-3.

Arai VX-3 5.000-6.000kr.

*****

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start