MC Hjelm: Danskerne kører uden styrthjelm
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danskerne kører uden styrthjelm

De færreste ved det, men de kører uden hjelm
Tommy Rønn
04/06-2011 kl. 19:00

Alle de systemhjelme, også kaldet flip-op hjelme, der har solgt stort i Danmark, er kun godkendte som styrthjelm når de er lukkede.

MagaCin var i dag på landevejene, og vi blev ganske chokerede. Ca. hver 2. vi mødte med en systemhjelm, kørte med hagepartiet åben. Forståeligt i sommervarmen, men det er det samme som at køre uden hjelm.

Politiet kan give bøde for at køre uden godkendt hjelm, når der køres med åben systemhjelm. Værre er at styrken i hjelmen ikke er i top når systemhjelmen er åben. Altså den er ikke sikker.

Systemhjelme skal være lukkede, med mindre man er så heldig at være udstyret med en af de to modeller der er godkendte åben, f.eks Shark Evoline, men dem er der kun solgt ganske få af i Danmark.

Læs denne artikel, for at se hvilke godkendelser der kræves.: http://magacin.dk/motorcykler/artikler/vis.php?elementID=1154

Del med en ven

0 personer snakker om “Danskerne kører uden styrthjelm

  1. Ja, og specielt lækkert når vippemakanismen (lavet af metal) sidder lige ud for tindingerne, som på fx. Nolans, så får man lige det hvide snit hvis slaget rammer der.

  2. Tror nu heller ikke der er så mange der kører med åben hjelm på landevejen, stille kørsel i bytrafik kan jeg godt finde på at åbne…iøvrigt siger du at ca. hver 2. der kørte med system hjelm havde den åben, man skal nu være mere end almindelig skarp for at se hvilke hjelme der er systemhjelme når de er lukket og motorcyklen kører. men fint at oplyse at det er undskyld udtrykket hul i hovedet at køre med åben systemhjelm

Skriv et svar

Giver børn en ny start