MC Hjelm: Schuberth SRC: Bedste Bluetooth samtaleanlæg
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bedste Bluetooth

Schuberth SRC slår dem alle
Tommy Rønn
03/11-2011 kl. 13:00

Det bliver mere og mere normalt med bluetooth og tilhørende telefoni i styrthjelmen. Markedet bugner af muligheder for dem med telefonitis, der ikke kan undvære telefonen på motorcykelturene.

På MagaCin har vi testet flere samtaleanlæg som muliggør telefoni i hovedtelefonen. Nogle har være bedre end andre, men superkvaliteten har vi aldrig tidligere oplevet, ikke før nu. Schuberth SRC er helt enkelt topkvalitet.

Monteringen er let. Her skal ikke skæres eller modificeres i hjelmen. Ud med den normale Schuberth bund, og i med den nye bluetooth bund. Hold knappen inde i 5 sek, og udfør parring med telefonen. Straks er man igang med telefoni under kørsel.

Lydkvaliteten er i absolut topklasse. Dem der tales med under kørsel kan ikke høre systemet er monteret i en hjelm, og at samtalen klares med 130 km/t. En imponerende bedrift. Desværre har vi ikke prøvet kører til kører samtale, da vi kun har et system til test.

Det eneste der drillede under testen var at finde svarknappen under kæben, når telefonen ringede. Dette blev bedre gennem testen, og vi er overbeviste om dette bliver vane efter længere tids brug.

Desværre er Schuberth SRC ikke noget billigt system. 2500 kr. er er stor sum for flertallet, men dette beløb kræves altså hvis det bedste ønskes.

Et absolut godkendt system.

Del med en ven

0 personer snakker om “Bedste Bluetooth

 1. Havde et i 3 uger i foråret, kunne ikke fastholde bluetooth forbindelsen til GPS. Skiftede til BMW system, det har langt bedre lydkvalitet, ingen problemer med forbindelsen til GPS.

 2. Sikkert fordi det ikke var blevet opdateret til version 3.0, som du i øvrigt selv kan gøre via din egen PC

 3. Tja, det var det første der blev gjort. Så blev alt slettet og indlæst på ny, så hvis turen varede mere end 30 -45 min. så døde den

 4. Kunne godt tænke mig at vide hvilke headsets I har prøvet, hvor længe osv. For alle de fejl som der står beskrevet om på nettet udråber det bestemt ikke til det bedste headset.

  Har I afprøvet Cardo Scala rider? Interfone F3/4???

 5. Har et SRC headset, og er rigtig godt tilfreds, såvel med lydkvalitet, batteri tid og tilslutnings stabilitet.
  Kan være tændt natten i gennem og stadig virke næste dag.
  Kritikken vedr. svarknap er ubegrundet, hvis man siger et ord højt når telefonen ringer, bliver forbindelsen oprettet, vil man ikke tage telefonen er man bare tavs 15 sec. (Det står i den engelske instruktion)
  Har tidligere kørt med Noland, SRC sættet har flere finnesser end Noland, også FM radio og MP3 / GPS tilslutning som ikke har voldt mig ærgelse.

 6. Cardo er det værste lort. Jeg smed mit ud for det virkede altid af lort. Siden har jeg ikke haft mod til at købe nyt.

 7. For det første kræver dette SRC, at du har en bestemt Schuberth, og selvlfølgelig er det ikke alle som har det – trods alt! Og som sagt, så er SRC "kun" til udvalgte Schuberth model/typer (læs: begrænset). Nu nævner Magacin intet om "de andre", hvilket jeg synes er en smule trist og bestemt ikke retfærdigt. F.eks. kan jeg nævne Interphone, som har et hav af forskellige model/typer, som passer okay til alle hjelme. Nuvel, de er ikke monteret problemfrit og med skjulte ledninger, men selv i en Schubert kan man få et sæt monteret med bravur. Og lyden såvel kvaliteten med Interphone er mindst lige-så-god som SRC – faktisk vil jeg hævde at den er langt bedre, idet mulighederne er langt mere udbredt. Endeligt skal man huske på, at det er og bliver en Cardo teknologi som er indmad i SRC systemet, hvilket jo blot betyder, at SRC ikke er bedre end den gængse Cardo. Man får heller ikke en ægte Ferrari hvis man køber en KIT-car…. Interphone udmærker sig ved, at deres forskellige typer kan anvendes på kryds. F.eks. kan F2, F3 og F4 anvendes for sig, sammen eller f.eks. kobles via VHF med deres TRIBE. Andre har også lavet bike-2-bike kommunikation via VHF, hvilket på alle områder overgår selv den vildeste Blåtand teknologi – af den simle årsag, at udbredelsen af VHF radio/bølger er og bliver bedre. Stor rækkeevne er blot ét af mange eksempler. VOX styring pr. automatik osv. Specielt vil jeg fremhæve Interphone F3, som kan anvendes for sig selv. Den kan også køre som team-speak, hvormed driver & co-driver kan tale sammen. Alt imens driver kan have navigation, mobil og sågar musik ind over. Skulle man køre uden Co-driver kan sæt #2 anvendes af en medkører, som har præcis samme funktioner som sæt #1. Endeligt må man ikke glemme prisen! Ét er at man køber en dyr og fin… endda meget fin Schuberth hjelm, men hvad nu hvis det ikke lige er den model, som SRC passer til? I disse tilfælde kommer andre producenter på banen – og endda med en kvalitet der på alle områder kan matche- og ofte overgå SRC. Jeg kender i skrivende stund ikke Magacin's "andre erfaringer", men kan bestemt ikke tro, at de har lavet en fyldestgørende undersøgelse – eller prøvet det rigtige.

  Og skulle der sidde nogen ude i det ganske danske land og tænke, at jeg bare er snot-forelsket i Interphone, så tager I meget fejl. Jeg kunne omtale og beskrive de samme funktioner hvad angår SENA. Dette system har desuden mulighed for, at der kan sammenkobles op til 4 SENA enheder i én gruppe, hvor man via Blåtand kan snakke sammen i gruppen. SENA kan også kobles via TRIBE eller andre VHF-baseret enheder. F.eks. laver Midland (UK) forskellige systemer som kan kombineres. Og igen gæder de vise ord; Jo højere pris jo bedre kvalitet.

  Der skal ikke meget Google-arbejde til, for at det står lysende klart, at SRC er og bliver et Cardo system som udelukkende passer i en bestemt og begrænset type hjelme. Ét punkt skal SRC dog have ros for, og det er, at Schuberth har bedt Cardo om at lave et system som passer monteringsmæssigt optimalt i en bestemt hjelmtype – og at man dermed undgår tvivlsomme indstallationer såvel gener under kørslen. Andre hjelmproducenter har forsøgt sig i den retning – med begrænset succes – og desværre står vi som købere med håret i postkassen, når der skal vælges… for guderne skal vide, at der findes tonsvis af ubrugeligt krims-krams ude i den store verden!

 8. Med hensyn til svar tast på hjelmen, er det meget lettere at indstille telefonen til automatisk svar, nej, det er ikke en eller anden fansi tlf. jeg har.

Skriv et svar

Giver børn en ny start