5 ting du ikke vil undvære i ydersæsonen på MC
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 ting du ikke vil undvære

Ydersæsonen gøres langt mere komfortabel med disse 5 ting
Tommy Rønn
17/03-2015 kl. 14:00

I Danmark er vi ikke sikre på perfekt vejr fra sæsonstart. Faktisk er det mere reglen end undtagelsen, at et drys sne kommer i årets første forårsmåned. Allerede i kommende weekend har metrologerne lovet lidt sne og kulde.

Skal sæsonen gæres længst mulig, så vores hobby og livsstil kan udleves alle vore 9 motorcykelmåneder, er det rigtige udstyr en forudsætning. 5 udstyrs-produkter kan gøre sæsonen længere, og køre hverdagen på motorcykel god uanset forår og efterårets drilagtige luner.

1: Varmehåndtag er et must i ydersæsonen i Danmark. Da både gashånd og koblingshånd er placeret direkte i fartvinden, nedkøles disse hurtig. Med kolde fingre forsvinder fornøjelsen ved motorcykelkørsel, og sikkerheden  minimeres da kolde fingre ikke arbejder optimalt. Varmehåndtag kan købes fra få hundrede kroner, og monteres let.

2: Varme handsker er også et must, varmehåndtag eller ej. Varmehåndtag varmer kun i håndfladen, men på knoer og toppen af fingre, bliver det stadig koldt i ydersæsonen. Gode varme og vandtætte handsker holder hænder tørre og lune. En forudsætning for komfort, og med varme fingre mindskes risiko for gigt. Gode varme tørre handsker fås fra ca. 300-350 kr.

3: Thermosokker holder tæer varme i motorcykelstøvlerne. De bedste transporterer fugt væk fra tæerne så tæer holdes tørre og varme. Thermosokker er vigtige, de fødder og tæer ikke bevæges meget under motorcykelkørsel, og derfor er svære at holde varme. Thermosokker kan købes fra ca. 100 kr.

4: Hjelmhue med brystvarmer er et must i ydersæsonen. I kulde kan de være en nødvendighed at køre med åben visir på hjelmen, hvorfor kold luft strømmer ind i hjelmen. Uden hjelmhus bliver kunder, hage og næse isnende kold. Dette problem kan en hjelmhue modvirke. Er hjelmhuen monteret med brystvarmer, minimeres gener fra kuldeindstrømning fra motorcykeljakkens krave, og brystkassen kan holdes varm. Hjelmhuer kan købes fra ca. 50 kr.

5: Tekstiltøj med flere lag, og af den vandtætte type, gør at flertallet kan holde varmen ved motorcykelkørsel ned til 5-10 grader celcius. Husk det lange undertøj, helst af thermotypen, under motorcykeltøjet. Det er vigtig at motorcykeltøjet er 100% vandtæt, da vådt tøj hurtig ødelægger fornøjelsen. Flerelags vandtæt tekstiltøj kan købes fra ca. 1.500 kr.

Med ovenstående 5 produkter kørte MagaCin en tur fra Aarhus til tyskland, og tilbage igen, i vinteren hvor temperaturen dagen igennem lå mellem -1 og +2 grader celsius, uden at fryse og derfor havde en rigtig god tur.

Sæsonen kan altså strækkes meget, og komforten ved motorcykelkørsel forbedres, efter en forholdsvis beskeden investering:

Varmehåndtag fra: 200,-

Varme handsker fra: 300,-

Thermosokker fra: 100,-

Hjelmhue fra 50,-

Tekstiltøj fra: 1.500,-

Samlet pris for kraftig at forbedre komforten på motorcykel i ydersæsonen fra: 2.150 kr. En beskeden pris sammenlignet med indkøbspris på motorcykel, forsikring, ejerafgidt, brændstof etc.

Del med en ven

0 personer snakker om “5 ting du ikke vil undvære

Skriv et svar

Giver børn en ny start