Video, så hurtige er raketterne - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video, så hurtige er raketterne

Fra 0-300 km/t på ingen tid er motorcyklerne anno 2010
Tommy Rønn
14/04-2010 kl. 22:30

MagaCin.dk har idag lavet topfartstest på den tyske autobahn. De voldsomme Aprilia RSV4R og BMW 1000RR rammer 300 km/t så hurtig, at begge maskiner burde kræve specialkørekort.

Videoen her er fra BMW 1000RR. Meget imponerende er det at den stærke tysker trækker så hårdt, at antispind må arbejde voldsomt helt op til ca. 200 km/t. Antispind er den orange diode venstre for omdrejningstælleren.

Se også hvor voldsomt 1000RR trækker fra 200-300 km/t. Trods det faktum at dette foregik i strid modvind og op af bakke.

Aprilia RSV4R er eksakt så hurtig som BMW 1000RR. Ihvertfald når undertegnedes 72 kg var i sadlen på Aprilia og Carstens 110 kg torturerede BMW. Vi tvivler dog på meget ændres ved vægtforøgelse på disse voldsomme maskiner, da vægt ikke betyder meget ved så høje hastigheder. Når der køres hurtigt er vindpres den afgørende faktor.

Vi har ikke et dødsønske, og derfor lukkede vi en del af når der skulle overhales langsommere trafikanter. Sandt at de har fri hastighed i Tyskland, men fri hastighed skal bruges med omtanke.

Del med en ven

0 personer snakker om “Video, så hurtige er raketterne

 1. Gad vide hvor mange kvm trækpapir der skal til hvis man rammer sådan en lastvogns bagsmæk, med den hastighed?

 2. Det er bare en teoretisk betragtning, da det jo er lidt over den hastighed man opnår i frit fald.

 3. ja de ka lidt mere end min sølle GSX750F, man skal holde tungen lige i munden når den kommer op til de 300 ..

 4. Tommy i artiklen skriver du: "rammer 300 km/t så hurtig, at begge maskiner burde kræve specialkørekort."

  Pas på hvad du ønsker dig/os – der kan hurtigt dukke vildfarne og bedrevidende politikere op. Ligesom snakken om max 100 hk i Frankrig.

  Mange kræfter skal altid bruges med omtanke – uanset om det er i bil eller på mc.

  Min kone og jeg reddede livet sidste år, netop fordi den CBF1000 vi kørte på har mange kræfter. Jeg så en varevogn i mit sidespejl hvis chauffør ville overhale 4-5 biler og smutte ind i det "hul" mellem bilerne han havde udset sig lige inden hans vognbane ophørte ved en vejarbejde-afspærring. Jeg havde netop trukket ud i dette "hul" fra inderste vognbane og kørte ca. 60 km/t ligesom de øvrige biler. Da jeg stille og roligt trak u i dette "hul" havde jeg jo ingen mulighed for at vide eller se at der 100 m bagude kom en sådan djævel kørende.

  Jeg havde altså taget hans "hul", men istedet for straks at bremse, fortsatte han med at accellere og gå efter "hullet". Da jeg i sidespejlet så dette gav jeg fuld gas og kastede mc'en frem og ind i det nærmeste mellemrum mellem to biler i inderste spor, og 1 sekund efter passerede varevognen lige forbi min venstre skulder med omkring 120 km/t. Jeg er sikker på at hvis vi ikke var flygtet ville han have smadret ind i os bagfra.

  Det var altså den rå motorkraft der gav mig mulighed for a vælge en sikker position på vejen, og altså den rå motorkraft der reddede vores liv.

  Så lad os for sikkerhedens skyld få lov til at bevare den høje motorkraft, for det skal altid være muligt for mc-køreren selv at vælge en sikker position på vejen i forhold til de omgivende biler.

Skriv et svar

Giver børn en ny start