Smugkig: Honda viser fremtidens kobling - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Smugkig: Honda viser fremtidens kobling

Nedenstående video dumpede ind ad brevsprækken i formiddags, men overlader meget til fantasien.
Steffen F. Olesen
10/10-2023 kl. 10:27

I dag på slaget ti offentliggjorde Honda nedenstående video af hvad der – ifølge deres research – er verdens første automatiske koblings-kontrol-system til manuelle mc-gearkasser.

Honda E-Clutch – som systemet er døbt – kan ifølge producenten levere fintunede gearskift for optimal performance i situationer lige fra start til stop; altså både når der skal lægges fra land, når der skal skiftes gear, og når der tages hold.

Det skulle systemet angiveligt kunne gøre mere jævnt end førerens egen hånd. Men for at imødekomme flest mulige krav fra forskellige kørere, er det også muligt at betjene koblingen på normalvis ved at trække i grebet, selvom den elektronisk styrede kobling er aktiveret.

Stadig lidt hemmeligt
Ovenstående er egentlig hvad vi får serveret af Honda denne omgang, så der overlades en del til fantasien.
Men producenten slutter dog den lille snigpremiere af med at fortælle at systemet er så kompakt og let, at det uden en større operation kan monteres på eksisterende motorplatforme, og at de agter at føje Honda E-Clutch til deres “sjove” modeller over tid.

Hvilke modeller Honda selv betegner som sjove kan vi på ingen måde vide. Men vi ved, at Honda har mere i støbeskeen til os de kommende uger, så måske der bliver kastet lidt mere lys over fremtidens koblings-assistent-system inden længe?

MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start