Europas bedste MC-veje - hvordan finder vi dem
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Europas bedste MC-veje

De sjoveste ruter kan findes på flere måder
Steffen Olesen
17/05-2020 kl. 08:00

Grænserne er ganske vist stadigvæk mere eller mindre lukkede i det meste af Europa, men der ser ud til at være lys for enden af tunnellen.

I Italien begynder man nu så småt at åbne op, og landets grænser åbnes for turister 3. Juni. Vores tyske naboer har allerede meldt ud, at de også er ved at være parat til at hæve grænsebommene. Den danske regering lyder heller ikke til at være helt afvisende, så måske får vi danske motorcyklister også i år mulighed for turen udenlands. Man har da lov til at håbe.

Men hvor skal turen gå hen, og hvordan finde man de fedeste destinationer og ruter?

Det får du nogle bud på her.

Aflyst rejsemål? Opsøg de fedeste veje i Europa

Nogle havde garanteret planlagt en episk tur til Isle of Man TT, men det er desværre aflyst i år. Andre havde måske planlagt en tur til BMW Motorrad Tage 2020, men det er også aflyst. Andre igen havde eventuelt planlagt noget helt tredje – der lige som så meget andet er aflyst – så hvorfor ikke bare kaste sig ud i en spontan tur uden voldsom planlægning og 100% fastlagt rute og destination? Turen ud i det blå kan nemlig sagtens byde på enestående oplevelser, og hvorfor ikke benytte lejligheden til at opsøge nogle af Europas bedste MC-veje?

Websites

Sidste år kunne du her på MagaCin læse en artikel under nøjagtig samme overskrift, hvor vi bragte et link til tyske ADAC's hjemmeside. På hjemmesiden kan du udover at downloade kort også bruge værktøjet Motorrad Tourenplaner.

I sidste års artikel kunne du også finde et link til BestBikingRoads.com, der i artiklen Perfekt til MC ferien, blev beskrevet som tidens mest komplette turplanlægger af Tommy Rønn.

En simpel google søgning på motorcykelrejse eller lignende giver masser af hits til andre oplysende sider på internørdet.. 

Men der findes også ret fine alternativer til websites.

GPS til MC

Mange danske motorcyklister har en dedikeret navigations-enhed eller såkaldt GPS monteret på motorcyklen, som eksempelvis TomTom Rider eller navigationsudstyr fra Garmin, og her er der mulighed for at væge mellem ikke blot de hurtigste rute og korteste ruter, men også tilvælge de mest kringlede veje eller de såkaldte marguerit-ruter. Og så kan man bare ændre dagens destination hvis tingene ikke går som planlagt.

Kørsel efter GPS kan give nogle herlige oplevelser. Læs bare artiklen Rejse: Uden turplan. Dag 7, der handler om dengang Mathias fik en øm røv, og på grund af truende torden og lynild ændrede dagens destination og endte med at søge overnatning på et lurvet hotel.

Eller læs et andet eksempel i artiklen Rejse: Udflugt mod døden. 3. Køredag, hvor MagaCin's udsendte bøvlede rundt i knoldet terræn i en spansk nationalpark med assistance fra en GPS.

Den eftermonterede GPS bliver muligvis overflødiggjort i fremtiden, da et stigende antal nye motorcykler kan leveres med integreret navigation, og vi gætter på, at integreret navigation i en eller anden form bliver standard med tiden. Nogle motorcykler kan faktisk nu leveres med Android Auto, og motorcykler udstyret med integreret navigation kan typisk forbindes med eksternt kommunikationsudstyr, så føreren guides ad de fedeste ruter via styrthjelmes højttalere. Vi ved at eftermonteret GPS virker, og kan lokalisere de mest snoede ruter… og har også været nødsaget til at anmode om den korteste vej hjem fordi vi løb tør for tid.

Mobiltelefon og app's

Et velfungerende alternativ til den traditionelle GPS, er brug af mobiltelefonen monteret i en motorcykelholder, og det er en god ide hvis den er vandtæt. På mobiltelefonen kan der nemlig installeres et væld af MC relaterede applikationer, som f.eks. Kurviger Tommy Rønn anbefalede helt tilbage i 2017. Kurviger kan downloades som applikation på mobilen.

Men du behøver faktisk ikke downloade en masse ekstra app's på mobilen, for de fleste har i forvejen Google Maps installeret, hvor Google Maps nu understøtter MC.

Vælger du alligevel at installere ekstra app's, så foretag lige en søgning på bestbikingroads, for de små dkr. 25,- app'en koster er måske godt givet ud.

Lidt forskellige bud i spredt fægtning på hvordan du lokaliserer de fedeste MC-veje i Europa. Du er meget velkommen til at smide en kommentar med forslag til andre websites, navigationsudstyr samt app's.

Det vil mange af vores læsere med garanti sætte pris på.

Hov, forresten. Inden du drager af, så er det måske en god ide at læse artiklen Pak nu rigtigt og måske også for en god ordens skyld, hvordan du nemt og hurtigt kommer videre, hvis du er Punkteret på ferieturen? 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start