Torden på gågaden i Vejle - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Torden på gågaden i Vejle

En ny udstilling åbner på Vejle Museum i Spinderihallerne
Vejle Museum
12/11-2010 kl. 14:45

”Det kan være svært at spå – især om vejret”, sagde Storm P. på sin egen finurlige måde.

Vejle Museum vover alligevel det ene øje og spår torden på gågaden den 19. november kl. 12.45. Det er dog ikke rigtig torden, men lyden af motorcykler, der vil buldre. Fredag d. 19. november slippes hestekræfterne nemlig løs på gågaden, når borgmester Arne Sigtenbjerggaard og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen åbner Vejle Museums nye veteranmotorcykeludstilling i Spinderihallerne.

For at sikre de to herrer en standsmæssig ankomst til udstillingen, afhenter Vejle Museum og en række veteranmotorcykelkørere dem på Rådhustorvet, for derefter at køre dem i kortege ned gennem gågaden og ud til Spinderihallerne i Vejles vestby.

Ny udstilling med ”Hjulspind”
Den 19. november åbner Arne Sigtenbjerggaard og Dan Arnløv Jørgensen udstillingen ”Hjulspind” med knap 80 flotte og stadigt toptunede veteranmotorcykler, samt et par flotte biler og nogle vakse knallerter.

Briggs & Stratton fra 1919, Indian 600cc, Norton 500 fra 1927, Coventry Eagle F24 200 fra 1930 og BSA Goldstar 500 fra 1939. Listen af mærker repræsenteret i udstillingen er lang. Et af de helt store scoop er en stor samling af klassiske tyske DKW motorcykler, blandt andet en DKW Luksus E300 fra 1929.

DKW var i mange år det største tyske motorcykelmærke, grundlagt af den danske ingeniør Jørgen Skafte Rasmussen.

Den første udstilling – både for samleren og museet
Samlingens ejer, Vagn Aage Nielsen, har samlet på veteranmotorcykler siden 1975. Det er første gang motorcyklerne udstilles samlet. Det er samtidig også Vejle Museums første udstilling i Vejle Museums nye lokaler i Spinderihallerne. Derfor sættes alle sejl til med en festlig og folkelig udstilling, der kan ses indtil 25. april 2011.

Events
I løbet af vinteren 2010 og foråret 2011 bliver der mulighed for at opleve en række forskelligartede events i forbindelse med udstillingen: Stunts på motorcykel, Harley Davidson temadag, arbejdende værksteder, motorcykelbetjent, præsentation af specialbyggede motorcykler og foredrag. Følg med på museets hjemmeside og i de trykte medier.

For enden af nålen!
Sammen med de flotte motorcykler vises også en fotoudstilling om tatoveringskunsten. Fotograf Jon Nordstrøm er manden bag denne udstilling, der udspringer af en mangeårig interesse for tatoveringskunsten. Vi har valgt at fokusere på menneskene i tatoveringsbranchen i form af Jon Nordstrøms flotte portrætserie af 14 aktive danske tatovører.

Museumsbutikken er indrettet og bestyres af Datariet
For de, der kendte Vejle Museums gamle butik, bliver den nye en helt anden oplevelse – og så måske alligevel ikke. For selv om butikken bliver moderne i sit udseende, kommer den også til at flette tråde til Vejles historie. Med genstande fra museets magasiner og gamle redskaber fra Spinderiet, skabes en finurlig og frisk sammenblanding i en helt ny og unik genbrugsstil.

Et lille forbehold for vejret
Selvom vi er frække og spår om vejret på dagen, kan vi naturligvis ikke gardere os mod rigtig torden. Skulle himlens sluser åbne sig på åbningsdagen, bliver kortegekørslen med Arne Sigtenbjerggaard og Dan Arnløv Jørgensen gennemført i en kortere udgave.

Udstillingens data

Åbningsperiode:
Udstillingen er åben for alle fra lørdag d. 20. november 2010 kl. 11.30 og kan ses frem til og med den 25. april 2011.

Åbningstider:
Alle dage 11.30 til 17.00
Undtagen 23.12-26.12 2010 og 31.12 2010-1.1 2011

Udstillingssted:
Vejle Museum i Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle

Entre:
50 kr. Voksne
40 kr. for unge med studiekort, seniorer (personer over 65 år) og grupper over 15 personer.
Under 18 år gratis

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start