SuperCross: Stærkt felt klar til SuperCross
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stærkt felt klar til SuperCross

Tre tidligere vindere af SuperCross i Herning stiller til start
ASP Event
20/01-2012 kl. 07:00

Et meget stærkt felt er ved at være klar til årets udgave af YAMAHA SuperCross i Jyske Bank Boxen i Herning 10. og 11. februar. Således bliver dette års udgave en ægte kamp mellem konger, idet tre tidligere vindere – kåret som King of Herning – stiller til start i 2012-udgaven.

Det er sidste års vinder, franskmanden Florent Richier, der samtidig er en af Europas førende SuperCross-kørere. Han får følgeskab af de to tidligere vindere i Herning, David Degali fra Italien og en anden franskmand, Cyrille Coulon, der også tilhører den europæiske elite.

På trods af de tre kongers tilstedeværelse i Herning, er det langt fra givet, at det bliver en af dem, der løber med sejren på den specialopbyggede cross-bane i Jyske Bank Boxen. – Det er et meget stærkt felt, vi kan præsentere i år. De bedste franske supercross-kørere kommer. Ud over Coulon og Richier har vi også den tidligere europamester Fabien Izoird med. Han har kørt cross over det meste af verden, bl.a. de store serier i USA, men han elsker Danmark og SuperCross i Herning ,så han er nærmest blevet en ven af huset.. Vi har også fået nogle fremragende amerikanske cross-kørere til start. Og så ligger vi i forhandlinger med verdensnavnet Cole Siebler, ligeledes amerikaner. Han vandt i forrige weekend et stort supercross-arrangement i Dortmund og blev dermed kåret som König von Dortmund, siger sportslig ansvarlig for SuperCross i Herning, Niels Bommer.

Siebler har tidligere i karrieren kørt den amerikanske Arena Cross-serie i flere sæsoner. Han var også med i Herning for to år siden.

En række danske navne er også med i feltet, blandt andet Kasper Lynggaard, der i Dortmund leverede en fremragende præstation og kørte sig i finalen.

Det er 18. gang, ASP Event arrangerer Yamaha SuperCross i Herning, men som noget helt nyt er løbene i Jyske Bank Boxen anden afdeling af en ny nordisk serie. Den første afdeling køres weekenden inden i den finske hovedstad Helsinki.

– Den samlede vinder af løbene i Helsinki og Herning kåres som Nordic SuperCross Champion, og det tiltrækker nogle af de bedste motocross-kørere i Europa, siger Lars Green, ASP Event, der også står bag arrangementet i Helsinki. Den samlede vinder af de to afdelinger vinder ud over trofæet en kontant-præmie på 10.000 euro.

I Helsinki stiller den tidligere formel 1 og rally-kører, Kimi Raikkonen med sit motocross-team, ICE1Racing med fire cross-kørere, blandt andet den australske stjerne Dean Ferris.

Selv om det er 18. gang, der er SuperCross i Herning, er det kun anden gang i Jyske Bank Boxen. I fjor blev det en stor succes med 11.400 tilskuere og masser af aktion over de to løbsdage, fredag og lørdag aften. Ud over de to SuperCross-afdelinger er eventen en totaloplevelse i lyd, lys og laser og masser af underholdning. I år er der lagt op til noget særligt i det freestyle-show med motocross-akrobatik højt oppe under loftet i Jyske Bank Boxen, der er blevet en tradition ved eventen. Det er den tidligere cross-kører Jimmy Verburgh der kommer med sit FMX4Ever-show, og han har seks freestyle-artister med, hvoraf fire vil lave det berømte back-flip. Det er aldrig tidligere set, selv om der har været freestyle-show hvert år siden det første cross-løb blev kørt i den runde hal i MCH Messecentret i 1994.

– Jyske Bank Boxen giver os nogle unikke muligheder for at lave et fantastisk show ud over dramatikken og konkurrencen i SuperCross-løbene, siger Lars Green.

Billetsalget til Yamaha SuperCross i Jyske Bank Boxen 10. og 11. februar er i gang. Billetter kan købes på BilletNet.dk eller via MCH Messecentrets website, www.mch.dk.

For yderligere oplysninger vedrørende arrangementet kontakt Lars Green, ASP Event, mobil 4011 6611
For yderligere oplysninger vedrørende det sportslige kontakt Niels Bommer, mobil 2087 6468

FAKTA:
Startlisten i Herning ser indtil videre således ud:
Florent Richier, Frankrig
Cyrille Coulon, Frankrig
Nicolai M. Hansen, Danmark
Fabien Izoird, Frankrig
Davide Degali Esposti, Italien
Jack Brunell, England
Thomas Ramette, Frankrig
Tom Söderström, Sverige
Rasmus K. Jørgensen, Danmark
Tiger Lacey, USA
Rasmus Sjöberg, Sverige
Dennis Ulrich, Tyskland
lars Thomas Lunde, Norge
Yentel Martens, Belgien
Kasper Lynggaard, Danmark
Rikard Hansson, Sverige
Khounisth Vonsana, Frankrig
Kim Sørensen, Danmark
Jurgen Wybo, Belgien
Dennis Stapleton, USA
Maurice Klijn, Holland
Simon Wulff Sørensen, Danmark
Anders Pettersson, Sverige
Jeffrey Meurs, Holland
Kornel Nemeth, Ungarn
Kasper Jensen, Danmark

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start